Annie Lööf backar i fildeningsfrågan

Hon svek i FRA och att hon viker sig i fildelningsfrågan är därför förstås inte överraskande, men upphovsrättsmaffian och deras supporters jublar.

I en artikel på Newsmill jublas det över beskedet från Annie Lööf, ny partiledare från Centerpartiet.

”I Aktuellt sa hon att hon själv och Centerpartiet är ivriga påhejare att öka friheten på internet och göra den nedladdning som idag är illegal ”laglig för privat bruk”. I samma intervju hävdar hon att äganderätten skall gälla också på internet. Hon säger till radioprogrammet ”Mitt i musiken” att hon som näringsminister måste svara som regeringen tycker ”att det är kriminellt att ladda ner för privat bruk”.

[…]

Jag har ju som medborgare inte rätt att gå in i Konsumbutiken och plocka med mig en liter mjölk utan att betala och hävda att det är ”för privat bruk”. Mjölkbonden skulle inte få någon ersättning och inga andra heller. I normala fall kallas det ”stöld”. Men att ladda ner en film, dataspel eller ett musikalbum som har kostat många hundra tusen, kanske miljoner kronor att producera ska vara gratis. Det går givetvis inte ihop.

[…]

Det är därför ett välkommet besked att näringsminister Annie Lööf, tillika partiledare i Centerpartiet, i ett pressmeddelande från Näringsdepartementet den 29 november lyfter värdet av immateriella tillgångar. Dit hör även upphovsrätten!

– Roland Utbult på Newsmill