Anna Troberg ny partiledare för PP

Det känns bra, även om det i min mening (särskilt med facit i hand) sker ett år för sent. Anna Troberg tar över som partieldare för Piratpartiet.

Det känns dock inte så uppbyggligt att kritisera det som varit i denna stund. Istället vill jag glädjas åt att Piratpartiet får en utmärkt partiledare i Anna.

”Ricks beslut att gå vidare innebär att jag i egenskap av vice partiledare, som partiets stadgar föreskriver, kliver upp och tar över rodret som partiledare. Jag hoppas naturligtvis att jag får ett fortsatt förtroende, men det är upp till styrelsen att bestämma om de vill ha mig kvar på posten i ett längre perspektiv”, skriver Anna Troberg på sin blogg.

–Jag tycker det känns jättespännande. Piratpartiet har väldigt mycket kvar att ge men vi måste tänka om lite i hur vi kan nå ut till folk så att de kan ta politiken till sig, säger hon till SvD.se.

– När vi har diskuterat politiska frågor har vi kanske ibland blivit för tekniska och då gått människor delvis förbi. Förhoppningsvis kan jag vara bryggan som tar det tekniska och förmedlar det på ett sätt så att folk förstår vad vår politik handlar om, och hur den påverkar dem i deras privatliv.

SvD.se

Andra om detta: Anna Troberg (pp), HAX, DN.se, Zac’s åsikter på ett fat, Deepedition, Opassande, Oscar Swartz,