Varför censur aldrig funkar

Internetcensurens förlovade land, Australien, där man klassar småbystade kvinnor som barnporr och har infört censur i parlamentet, visar det sig nu att träffsäkerheten inte är så god i ”filtreringen”.

Det här är förstås långt ifrån en nyhet för oss som följt censurivern hos politiker världen över. Ibland är felfiltreringen ”inte så grov”, när man t.ex. klassat bögporr som barnporr. Men ibland är den fullständigt urspårad, som när man satt upp en site för bonsaiträd på listan.

– Om inte regeringar kan få till det med sina egna it-avdelningar, hur ska vi någonsin lita på ett rikstäckande, obligatoriskt nätfiltersystem som grundar sig på en hemlig lista av förbjudna sajter som sammanställts av politiker?

news.com.au

Samma sak gäller naturligtvis all censur av Internet och hela synsättet att förhindrande av informationspridning kan vara legitim är absurd i en tid av Internet där all information kopieras och sprids i oändlighet. Att kontrollera information är inte längre möjligt, men politiker som försöker kan förstöra ordentligt i sina naiva försök att uppnå en ”barnvänlig” verklighet.