Vårdgaranti, eller ja…

”If all you have is a hammer, then everything looks like a nail.” Eller, om du är politiker så är lagstiftning lösningen på allt!

Därför vill nu Göran Hägglund lagstifta att man inte ska behöva vänta mer än max fyra timmar på en akutmottagning innan man får hjälp. Jag antar det är ungefär som med vård-”garantin” att man inte ska behöva vänta längre än 90 dagar på att få komma till en specialist. Så, vad händer om man får vänta mer än 90 dagar? Tja… Ingenting. Men du kan säkert skriva ett argt brev till någon och klaga…

Tro mig! Det är valår...

Staten är nämligen aldrig skyldig till några av de fel den gör. När staten misslyckas får det aldrig konsekvenser (möjligen mer pengar, för att göra ett bättre jobb nästa gång). Individer anställda hos staten tar aldrig några personliga risker och ställs aldrig till svars. Tvärtemot hur det är på marknaden.

För på marknaden finns konkurrens, vilket innebär att om ett företag sköter sig uselt så går du till konkurrenten. Men staten har ingen konkurrens. Du är knappast redo att flytta till ett annat land om staten inte sköter sig inom något av alla områden den bestämt sig för att annektera.

Gratis är gott och det gör att när sjukvården är statlig så överutnyttjas den. Samma sak händer i USA,  men där är det pga att försäkringsbolagen betalar notan som i sin tur fakturerar företag, vilket leder till att sjukhusen överbehandlar folk, för att få ut mer pengar. Som konsument klagar du knappast, det är ju inte du som betalar. Ja, förutom om du inte har försäkring då…

Lösningen heter fri marknad. Det spelar ingen roll om det handlar om sjukvård som inte sköter sig, eller något annat område där staten brister och ingen ställs till svars. Samhällskontraktet existerar inte! Du har inte rätt kräva någonting för skattepengarna du betalar. Om du inte får det politikerna lovar, så är det bara bita ihop och välja någon annan som bestämmer över dig.

Ställa dem till svars för sina lögner? Vad tror du detta är, ett frivilligt utbyte av tjänster och varor?

Betala slav! Och håll käft. Eller ja just, det är valår. Vi lovar bättra oss, om du röstar på oss!