Vänsterpartiet Kommunisterna

Lars Ohly utfrågades igår i Svt och det framgick bland annat att Kamrat Ohly vill ha lägre straff för brott mot person (1 år för grov misshandel, vilket det räknas som först när man får bestående men, förlorar kroppsdelar etc), medan brott mot Staten ska straffas hårdare (sexköpslagen).

Det kanske för många är förvånande i sig, att prostitution alltså inte är ett brott mot det ”offer”, som radikalfeministerna använder för att legitimera kriminaliseringen av sexköpare, utan ett brott mot Staten. Det är staten som är målsägare, ingen annan. Men det är ännu en faktor som demonstrerar tydligt att det handlar om morallagstiftning och inget annat. Om det finns ett offer eller inte, är inte relevant. Det relevanta är att man begått ett brott mot Staten och precis som i alla fascistiska länder så är det denna sortens brott som bestraffas hårdast.

Att kommunist-Ohly alltså vill stärka straffen just för denna sortens brott, medan han annars inser att hårdare straff inte fungerar för att avskräcka från brottslighet i övrigt, är alltså inte ett dugg förvånande, utan helt i linje med den sortens verklighetsfrånvända ideologi som kommunismen och dess jämställdhetsgren radikal-feminismen utgör.
Den som vill kan se utfrågningen här.

Mer om detta hos: Ab, Expressen, 2, SvD, 2, DN,
  • K-SATANAS

    Totalt verklighetsfrämmande. Skrämmande men helt i linje med vad man förvänta sig av kommunister.
    Hoppas bara att han själv eller någon han känner får garnetyret insparkat och gärna i komb med uppsvullen fotbollsskalle, då skulle jag sova som barn, helt nöjd.
    Jag tycker att han som politiker åtminstone skulle bemöda sig att ex besöka Sös akutmottagning och titta på deras bilder av misshandelsoffer eller polisskolan alt våldsroteln. Att han skulle tala med brottsoffer är nog helt otänkbart. Inte en siffra rätt i huvdet. Har har samma typ av hånflin som Mona Stalin. Han skulle helt klart göra sig bättre som tandlös… jag orkar inte svära längre, bara sucka..och sen finns det idioter som röstar på fanskapet.

    • Ole Husgaard

      Some people liked this. I do not, as I think everybody – including Lars Ohly – is entitled to have his own opinion without some opponent endorsing violence as a possible answer to mere opinion.

      It is when we do not like what others say we have to be tolerant and allow ANY free speech. Otherwise free speech has no meaning.

      Ohly has his opinion (if it is really his opinion, as it looks to me like he is desperate for votes), and he has a right to have his opinion – just like everybody else. And he has the right to express this opinion without the fear of violence against him or anyone he knows.

      • K-SATANAS

        Självklart får Ohly tycka och säga vad han vill. Men det ändrar inte grundsynen för brott och straff.
        Att offentligt som politiker framhäva att det i princip ska vara straffritt att misshandla en annan människa och då enligt det grova stadiet av brott, gör inte saken mindre beklämmande.

        Vad jag säger är jag hoppas han själv blir grovt misshandlad och på detta fysiska sätt får upp sin intorkade hjärna om vad det handlar om att vara ett misshandelsoffer.

        Det är jävligt enklet ( men helt obegripligt ) hur man kan försvara ett system som systematiskt stödjer våldsverkare och negligerar brottsoffer, genom att sparka på dom ytterligare en gång. Ett angrepp på person och egendom, skulle enligt min mening vara lagens strängaste. Det är ett direkt angrepp mot en annan individs rätt och direkt hotar en demokrati.
        Det finns två preventioner. Den ena talar om straffa brottsling i avskräcknde syfte d v s straffet ska vara så högt att det avskräcker någon att begå brott. Det andra är att det är ett personligtstraff, avhålla honom från att begå nya brott och vedergälda för det han gjort.
        Brottslingar behöver ingen vård, de är inte sjuka. De behöver straffas och det jävligt hårt. Eftersom vi inte har verdergällningsprincip , är beklagligt i sig, så måste samhället straffa.

        Tycker du själv ska sätta dig i situationen att ex blivit totalt söndersparkad, uppskuren i buken o s v.
        Skulle du då anse att förövaren skulle straffas med 1 års fängelse ?? Knappast. Om du nu mot förmodan skulle tycka så, så är du nog ganska sinnesslö och då tycker jag synd om dig.

        Slutsatsen är att det är ett rent hån mot våldsbrottsoffer att över huvud taget gå ut med en sån inställning som Ohly har. Han förespråkar säker hårdare straff för brott mot staten, vilket då är helt i linje som kommunist. Vad fan bryr sig en kommunist om en individ, när det finns viktigare saker att försvara som heter staten.

  • Kamrat Vintersoldat

    Han är ingen kamrat , dessa ideal är fascistiska … Kommunismen är när vi trätt igenom den sanna socialismen då vi alla spöat skiten ur eliten och vältrar oss i lyx och intressegrupper som bordeller inte förbjuds men gatorna e säkra från misshandlare osv , burkha är bannlyst och staten skiter i folks sexuella angelägenheter ….

  • Valenka

    Hårdare straffar hjälper inte, håller inte med Lars Ohly om så låga straffar heller, men det inte meningen att vi ska fängla alla människor som man kan som i det ”demokratiska” USA, som råkar ha flest fängslade i förhållande till sin befolkning, slår t.o.m det kommunistiska KINA.

    Åt andra sida, Centers tant kritiserar gärna kommunister, men gör gärna affärer med kommunister (Kina). Vilken fin moral hon har, köpt direkt från pressbyrån som min lille bror brukar säga. Vlkaa