Valvaka

Egentligen hade jag planerat spendera helgen i sthlm på Piratpartiets valvaka i Sundbyberg, men vännen jag skulle åkt dit med blev misshandlad igår och jag vill inte åka ensam, så nu blir det inte så.

Istället stannar jag hemma och bara tar det lugnt, vilket kan vara nog så skönt. Är rätt trött efter att ha klivit upp tidigt i morse och kört ut valsedlar*, även om jag tog igen lite sömn på förmiddagen.

Jag tänkte bara för skojs skull sia lite om hur valet kommer gå!

Miljöpartiet kommer göra en skrällsuccé. Det är helt klart ett miljöparti-år i år och om Socialdemokraterna är de (relativt sett) stora förlorarna i år så är Miljöpartiet de stora vinnarna. Jag tror de går över 10%.

Vänsterpartiet kommer ligga ungefär som vanligt kring 6-7%.

Centerpartiet däremot lär tappa en hel del. De svek sina väljare 2006 efter det har de inte lyckats hitta några nya kärnväljare att ersätta alla liberaler som lämnat dem. 5-6% max. Samma för Kristdemokraterna. Inte över 6% är mitt tips.

Moderaterna kommer göra bra ifrån sig och det blir en historisk seger för alliansen när borgarna får regera två mandatperioder i följd. Har det någonsin hänt tidigare?

Piratpartiet då? Jag blir glad om vi når över 1%. Riksdagsinträde kan vi fetglömma. 1,2% är mitt bud, tagit helt ur luften. :P

Sverigedemokraterna kommer in, men får typ 5% och ingen vågmästarroll. Alliansen får egen majoritet.

Jag tror Folkpartiet kommer få näst bäst resultat i Alliansen efter Moderaterna, men jag vet inte om det blir någon större skillnad från förra valet. Kring 8%.

Låt bästa arbetarparti vinna. :P

*Jag körde inte, jag åkte med och Micke gjorde en hel del av utdelandet också. Jag var moraliskt stöd. Ett halvsovande sådant.