Vad är Centers plats i politiken?

Det är en fråga Centern med rätta verkar ställa sig själva, nu när sympatiröstarna i valet inte längre stödjer dem i opinionsundersökningar. Tillsammans med Kristdemokraterna har de sjunkit under 4%-strecket.

– Vi måste ta reda på vad människor förväntar sig av Centerpartiet, vad de vill att vi ska göra i alliansen, säger Arthursson.

Socialdemokraternas rekordlåga väljarstöd håller i sig. Bara drygt 28 procent tycker bäst om S i rikspolitiken.

DN.se

Att Centern inte är ett liberalt alternativ är tyvärr uppenbart. Allt man gör är att hänga hårt i mamma Moderaternas kjol och hoppas hålla sig kvar som bokstöd i Alliansens bokhylla. Att Folkpartiet inte är liberalt vet vi sedan länge, de har dock framgångsrikt nischat sig som ett fascistiskt populistparti för den politiskt korrekta smygrasisten som inte törs stödja Sverigedemokraterna.

Kristdemokraternas plats i Svenskarnas hjärtan ter sig allt mindre, allteftersom sekulariseringen ökat och kommer troligen ersättas av en muslimsk motsvarighet i framtiden, Islamdemokraterna, eller något liknande, om inte Socialdemokraterna lyckas ta den platsen mer effektivt. Det finns nämligen allt fler värdekonservativa muslimer i Sverige, medan den kristna motsvarigheten tillsammans med det minskande antalet kyrkobesökarna sjunger på sista versen.

Den enda liberala rösten finns hos Liberaldemokraterna och om man lyckas ta sig fram i mediabruset och konsekvent och tålmodigt bygga upp trovärdighet för att ta sig in i framtida val återstår att se. Nu är inte Liberaldemokraterna ett renlärigt klassiskt liberalt parti, men vänster nog för att ha en chans att faktiskt få röster i det vänstervridna Sverige där folk vill hållas i hand från vaggan till graven. Det kan förhoppningsvis ge stöd i frågor som dödshjälp, där vi vet att befolkningen har en liberal syn. Att få stöd i övervakningsfrågorna är nog mindre troligt, eftersom svenska folket helt enkelt litar på staten.

Jag hoppas förstås de liberaler som faktiskt finns i Centerpartiet ska hoppa av det sjunkande skeppet och använda sin trovärdighet och sitt inflytande för att istället hjälpa Liberaldemokraterna in i riksdagen 2014!

Andra om detta: HAX,