Uppdrag fildelning

Uppdrag granskning kultur sände igår ett avsnitt om piratkopiering. Det var ett bra avsnitt tycker jag. Man tog upp problemet med att stävja brott vs integritetsintrång i människors liv och att de allra flesta av oss inte vill leva i den sortens samhälle som krävs för att i praktiken kunna stoppa piratkopieringen.

Det framgick också att Antipiratbyrån sysslar med typiska metoder för upphovsindustrin. Insinuationer och hot, i brist på verkliga bevis att gå med till polisen. Det problem vi Pirater också tagit upp berördes som snabbast. Det spelar nämligen ingen roll om du är skyldig eller inte, om du inte har ekonomiska resurser till att försvara dig i rättegång mot ett enormt företag med näst intill oändliga resurser. Det blir så dyrt att bevisa sin oskuld, att det helt enkelt är lättast erkänna och betala ev. skadeståndsanspråk.

Utöver det begår man själva upphovsrättsbrott för att komma in i scenen, där man sedan bedriver en oändlig kamp mot de löst sammansatta grupper av fildelande individer som tävlar mot varann i att komma åt spel och film så snabbt som möjligt.

Det är dags sätta stopp för det här. Stävjande av brott ska polisen syssla med, inte privata företag genom maffialiknande verksamhet. Piratpartiet är det parti som förstått detta och som vill avskaffa IPRED-lagen.