Time ignorerar röstresultat för Person of the Year 2010

Time Magazine väljer varje år en Person of the Year att pryda sitt omslag. I år såg omröstningen ut såhär: Julian Assange 92% rating och 382025 röster Mark Zuckerberg 52% rating och 18353 röster.

Så, vem fick titeln Person of the Year 2010? Jo, Facebook:s Mark Zuckerberg förstås. Det spekuleras om att anledningen är att CIA äger en stor del av Facebook via investmentbolaget In-Q-Tel.

Men det är klart, en tidning som en gång utnämnde Hitler till Person of the Year, kanske inte ska hållas så högt…

 • Gäst

  Time vet att ingen egentligen röstar på Assange, det är bara en handfull 4chantroll som gjort ett skript som genererar röster automatiskt. Precis som när moot blev vald till världens mest inflytelserika person 2008.

  http://www.time.com/time/arts/article/0,8599,1894028,00.html

  • Dennis Nilsson

   @Guest
   Skrattar bäst som skrattar sist!

   • Gäst

    Vad ska det betyda? Ska 4chan DDoS:a Time Magazines hemsida eller? Sitter du på enorma kunskaper om de nätbaserade undergroundaktivisterna som vi andra dödliga inte har en aning om? Snälla, utveckla dig lite, detta verkar ju oerhört intressant.

 • Andreas

  Skedde efter att Zuckerberg beslutat att donera ett berg av pengar till välgörenhet för att köpa sig ett samvete, så det blev det enkla valet istället för det rätta som var Julian Assange.

 • Kalle

  Time får hela tiden skit för att de utsett Hitler och Stalin till årets person. Men man måste komma ihåg att titeln Årets person är inte en motsvarighet till Nobelpriset, det är inte nödvändigtvis ett hedersomnämnande, det är den person som mest påverkat nyhetsflödet i världen och det var exakt vad Hitler gjorde. Trist att missuppfattningen av priset fortgår.

  • Fredrik Lindholm

   Exakt! Häromåret ville Dick Erixon inte heller fatta att Putins utnämnande inte var en hedersbetygelse…