Tillväxtfientliga Miljöpartiet

Den som haft uppfattningen om Miljöpartiet som ett parti mot tillväxt har nu fått vatten på sin kvarn. I fem år vill Miljöpartiet förbjuda utbyggnad av köpcentrum i hela Sverige. Varför? Ja, den som det visste.

Att det inte är för att bevara jobben kan vi vara säkra på. Den som jobbat i en mindre butik lär inte ha svårare få jobb i en större. Dessutom kan större butiker anställa fler. Varorna blir förstås billigare så alla som ska handla tjänar också på det. Riktigt vad som är skälet till att man inte vill ha fler köpcentrum, förutom möjligen en tänkbar romantisk syn på småbutiker, framgår inte.

Vad som ska styra om det blir fler eller färre köpcentrum är förstås efterfrågan på det de har att sälja och inget annat. Om pengarna räcker längre för att man kan handla på en större butik tror jag få föredrar en liten butik och med valfrihet så kan man faktiskt välja fortsätta stödja den lilla butiken om man nu vill det med sina egna slantar.

Det är en sak att jag som liberal inte stödjer lagstiftning och subventioner av stora företag för att med orättvisa villkor slå ut mindre konkurrenter. Det är en helt annan att rakt av förbjuda nyetablering. Det är inte något annat än just tillväxtfientligt. Skäms på Miljöpartiet!

– Nyhetskanalen

 • Therese

  Det är för att de allra flesta som handlar på sådana köpcenter åker dit med bil och om sådana vet vi ju vad miljöpartiet tycker…

 • Nisse

  Precis som Therese så antar jag att miljöpartiet vill att man skall kunna gå till sin lokala mataffär och handla sin mat istället för att ta Volvo XC90:n dit.

 • gothbarbie

  Då måste man ju handla oftare och dyrare istället. Vilka dumheter.

 • Amarso

  Då finns det ju andra lösningar. Utveckla lokaltrafiken samt få miljövänligare bilar. Eller så kan man förbjuda att folk tar bilen till affären. Yeehah.

  Personligen har jag ett köpcentrum så nära mig att jag kan gå. Hade jag haft bil hade jag inte tagit den. Fast då hade jag kunnat handla på andra ställen också.
  Är MP så bilfientliga kan de lika gärna säga det. Men de är korkade, uppenbarligen.