Smokefest idag!

Som jag nämnt flera gånger tidigare är det idag Smokefest i Rålambshovsparken. Till skillnad från förra året har man år bjudit in talare som Alexander Bard, Louis P och Joakim Hedström att prata om varför narkotikalagstiftningen i Sverige måste ändras. Det blir alltså ett riktigt event!

16:20 börjar det och jag kommer vara på plats med vänner, hundar och videokamera i högsta hugg. Jag ska försöka lägga ut det efteråt. Jag vet inte riktigt hur det görs bäst, klippa upp allt i 10min-snuttar och lägga på YouTube känns lite omständigt. Jag ska undersöka Bambuser. Annars får det bli den omständiga vägen.

Att vara med kostar inget och allt sker på allmän plats.

Smokefest är tänkt att vara ett event och en picknick med ett så cannabisrelaterat och lugnt ansikte utåt som möjligt. Dit räknas bl.a. musik, underhållning och tal med cannabistema. För mer information om uppträdanden, se Underhållning. Men underhållningen är bara en del i det hela. Du är lika mycket en del av festen som uppträdandet.

Eftersom Smokefest är en form av picknick rekommenderar vi att du tar med dig allt vad en sådan innebär. Munchies, en filt, en bit mat (engångsgrillar kommer möjligtvis att finnas plats, så länge lagret räcker) och gärna ett gäng vänner. Ett leende är ett måste.

Stockholm Smokefest är tänkt att vara både en festlig tillställning samt en politisk aktion emot cannabisförbud. Cannabis är, även jämfört med alkohol och tobak, en relativt harmlös vuxendrog. Vi, och många med oss, anser att förbudet av cannabis skadar mer än om cannabis vore en reglerad substans.

Facebookeventet

Det är 1038 anmälda deltagare på Facebook så vi får hoppas på fint väder och en trevlig eftermiddag!

Jag återkommer ikväll med foto och film för dig som inte kunde delta.