Säkerhetscirkus

Efter en intervju i mitt favoritradioprogram, Free Talk Live har det börjat koka av irritation och upprördhet i USA över nakenscanningarna på flygplatser, landet runt.

Min främsta kritik är att även om dessa nakenskanningar fungerar så är de inget skydd mot terrordåd. Låt vara att man inte kan spränga ett flygplan (något som passagerarna efter 11/9 lär se till aldrig händer igen ändå), det går fortfarande att ta sig in på biografer, bussar och andra offentliga platser med hundratals/tusentals människor och orsaka enorm skada och framförallt terror, utan problem.

Så länge man inte inför nakenskanners på varenda plats där det finns mer än tio personer så är denna åtgärd i slutändan helt meningslös och det enda man upprättar är ett samhälle där medborgare vänjer sig vid att behandlas som boskap och kontinuerligt få sin integritet kränkt.

Utmärkt affärsidé för terrorsäkerhetsindustrin som skyddar oss mot ett hot mindre än blixtnedslag och för maktkåta politiker som inte vill ha jobbiga medborgare som kräver respekt för sina rättigheter som individer. Genom denna systematiska övervakning och behandling lär vi oss att acceptera ett samhälle där du som individ är ständigt misstänkliggjord och förväntas offra dig för kollektivets bästa.

Det är det enda vi med säkerhet uppnår genom nakenskanners. Sluta med dessa dumheter. Det kostar massa pengar och ger inget annat än en illusion av skydd ens i bästa fall. Låt vara att du inte blir sprängd på ett flygplan. När nästa terrordåd sker på en tunnelbana, ska vi ha nakenskanners vid varje tunnelbana då? Vid varje tågstation? Vid varje busshållplats? Varje torg? Varje varuhus?

Välkommen till 1984. Storebror ser dig.

Välkommen till 1984. Storebror ser dig.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=d-N5adYM7Kw
Ron Paul says it, once again.