PRQ/WikiLeaks raidat?

Polisen genomför på tisdagsförmiddagen ett tillslag mot webbhotellet PRQ:s lokaler i Solna. Där finns bland andra Wikileaks servrar.

Åklagare bekräftar för P3 Nyheter i Sveriges Radio att ett tillslag pågår och lovar mer information inom kort.

(TT)

Dalarnas Tidningar

P3 Nyheter skriver följande:

Ett stort fildelningstillslag har gjorts i Sverige och berör hela Europa.
Polisen har gjort tillslag i PRQ:s lokaler i Solna, där bland annat The Pirate Bays servrar stod vid den stora razzian 2006.

I dag finns Wikileaks servrar där. Åklagarna är förtegna och vill inte säga något i nuläget men bekräftar att det är ett fildelningstillslag.

TT skriver också följande:

På uppdrag av belgisk polis genomförs just nu tillslag mot fildelare på flera olika platser i Sverige. Samtidigt görs tillslag i 13 andra länder. Enligt polisen gäller det ett stort ärende om brott mot upphovsrätten. (TT)

Piratpartiet har ett pressmeddelande:

– Tolv dagar före valet ser vi hur mycket Reinfeldts vallöfte att inte kriminalisera en hel generation var värt, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Det var exakt det här Alliansen lovade dyrt och heligt att inte göra. Det visar också att de är helt opålitliga i informationspolitiska frågor i detta val.

Uppdaterar löpande…

Andra om detta: Aftonbladet. Expressen, SvD,
  • Pingback: Stort tillslag mot fildelare rapporterar SR | Integritet och Frihet()

  • Andreas

    Är lite fundersam över vad polisen letade efter på Umeå universitet bara. Var faktiskt aningen nervös en stund efter att ha läst att det var en fildelningsräd här i Umeå, men kom att tänka på att om de är ute efter mig så har de 10.000-20.000+ studenter till med så det dröjer nog ett tag i så fall :)

    • Anonym

      Varenda pirat har väl minst nån terabyte med film, så det är ju bara välja och vraka :p