Piratpartiet <3 Starcraft 2

Piratpartiet meddelar i ett pressmeddelande att man utmanar alla andra partier i Starcraft 2. Jag satte morgonteet i halsen och brast ut i ett LOL när jag läste det. Hysteriskt roligt! :D

Så, nu återstår bara att se om någon nappar. Personligen skulle jag väl tippa att det enda potentiella motståndet finns hos Miljöpartiet. Om de inte är för teknikfientliga för att spela sci-fi-datorspel (eller använda datorer överlag).

– Datorspelen har de senaste två decennierna vuxit både som fritidsintresse och som professionell sport. Ändå ser vi att datorspelen missgynnas gentemot andra kulturformer. konstaterar Anna Troberg, vice partiledare och riksdagskandidat för Piratpartiet.
– För entréavgifter till operaföreställningar och inköp av böcker ligger momsnivån på 6 %, men ska du köpa ett datorspel eller besöka Dreamhack ligger nivån istället på 25 %. Oavsett vilken momsnivå vi ska ha ska den vara lika för likvärdiga kulturformer. Detta är diskriminerande mot flera generationer av datorspelsintresserade. Datorspel är kultur i lika hög grad som teater eller museibesök, fortsätter Anna Troberg.
StarCraft II släpptes den 27 juli 2010 och anses av många vara sommarens stora spelhändelse. Spelet är en uppföljare till det ursprungliga StarCraft från 1998, ett spel som förutom att vara ett av de mest sålda spelen genom tiderna också haft en stor betydelse som e-sport. I Sydkorea har spelet närmast blivit en nationalsport, med professionella ligor och tv-sända matcher.
– Vi i partiet har jobbat med informationspolitiska frågor under hela vår politiska existens. Vi är övertygade om att vi kan besegra vilket lag våra motståndare än ställer upp med i StarCraft II. Frågan är: Har de vad som krävs för att möta oss? avslutar Anna Troberg.

Pressmeddelande

Det seriösa budskapet här är förstås att momsen på datorspel måste sänkas. Det är inte rimligt att straffbeskatta en utspridd kulturform, bara för att den inte är fin och etablerad bland gamlingar. Sossarnas två biljetter till statligt godkänd kultur(tm) gör sig påmind…

Jag skulle rekommendera lite tittande på Huskys videos för att lära sig grunderna. Så får gammelpolitikerna en chans att bekanta sig med YouTube utöver videos på skrattande bebisar och söta bebisdjur.

Såhär ser en match ut.

Andra om detta: Lakes lakonismer, Hans Svensson, Emmy, MMN-O, Isak Gerson,