Piratpartiet i Raka svar

Om jag inte missat något så blev det aldrig någon utfrågning av Anna Troberg, men väl av Rick Falkvinge.

Tyvärr kändes det inte riktigt seriöst. Jag hade hellre sett Anna Troberg svara på frågorna, hon har större trovärdighet i sin utstrålning. Nu blev det väldigt mycket grabbkänsla och internhumor.

Men det är bara vad jag tycker, ni får gärna kommentera och säga er åsikt när ni tittat på klippet!

Expressen

 • Skymt

  Jag håller verkligen med dig i din kritik av Falkwinge. Han är .. klumpig i hur han uttrycker sig (plus att jag inte ger mycket för hans framtidsvision)

  Men å andra sidan, så står han så stenhårt för de värden jag lärt mig är viktiga, de senaste åren. Oavsett hur kontroversiell en fråga är, så är den värd en intellektuell diskussion.

  Och när han svarar ”HAHA” på frågan ”vilka partier är dem?” är jag fan såld. Så visst finns det en viss grad av politiikerförakt i mina åsikter..

  Svaret på intervjuvarens slutfråga måste ju vara: De lagar som för oss tillbaka till östtyskland är inte önskvärda. Vi bör absolut aldrig stävja den fria tanken! För ju mer den hörs, desto mer kan den tryckas tillbaka av rim och reson!

 • nef

  Vilka partier är dem?” Fan, nu måste jag ju bara kritiskt granska klippet för att se om den efterblivna grammatiken uttalades där eller om det är en skapelse av Skymt. :P

  Annars så skulle jag–som svar på inläggets frågande påstående att någon utfrågning av Troberg inte skedde–faktiskt tippa på att Anna Troberg svarade direkt även hon, iaf av döma av bildbevis hos jrl där hon står med den gula mikrofonen vid nyllet. Eller för den delen så läste jag nånstans att Anna skulle bli utfrågad kl 15:00 och Rick kl 15:30. Om så blev vet jag dock inte. ;)

 • Christer

  Visst låter Rick lite oproffsig emellanåt men jag tycker ändå att han gör ett bra helhetsintryck. Kanske just för att han är lite oproffsig. Och för att han faktiskt får fram rätt saker, och får det att låta rätt.

  Samtidigt håller jag med om att Anna oftast gör ett ännu bättre intryck, hon håller liksom ihop lite bättre. Men här ser jag ingen större anledning att beklaga sig över Rick.

 • Anonym

  Det är inte så att jag tycker Rick är fruktansvärt kass, han är t.ex. grym på att skriva texter som inspirerar, men verbalt är Anna mycket bättre och när det är så få tillfällen och minuter i TV så behöver partiet utnyttja dem maximalt.

 • Anonym

  Jag såg också bilden, men jag hittade aldrig någon livesändning med Anna kl 15 (Ricks blev skjuten till 15:50) och något klipp på expressens sida hittar jag inte heller… :S

 • Calle Rehbinder

  Rick är ofta bra i intervjusituationer – den här gången var han dock lite svajig.
  Men om ni visste hur febrig och sjuk han var den dagen, så skulle ni bli imponerad av att han över huvud taget orkade prata.

  Nej, Anna Troberg blev inte utfrågad.
  Bara partiledare och ministrar blir utfrågade av Niklas Svensson – höjdarna, liksom.
  Det är en hel drös politiker som pratar vid valstugan varje dag – jag pratade i valstugan i lördags, och skall även prata nästa lördag.

  Kom gärna och lyssna!

  • Anonym

   Synd inte mer filmas, jag hade velat se er. :(