Pirater, granska ECPAT!

Magnus Betnér är en av dem som rekommenderat att man skänker pengar till ECPAT för att stödja deras arbete för utsatta barn. Tyvärr är det en trend i tiden att naivt tro att den som kämpar för barn är oklanderlig. I själva verket är ECPAT ett hot mot samhället, rättssäkerheten och öppenheten på Internet.

Per Hagwall har en mycket bra summering av kritiken mot ECPAT och barnporrlagstiftningen på Newsmill. Jag var en av dem som tillsammans med min vän Helena kritiserade ECPAT grundligt redan för ett flertal år sedan, då på vår blogg Svensk sexualpolitik idag. Historikern Dick Wase deltog också som gästbloggare i granskningen av deras organisation.

  • Virtuell ”pedofili” i Second Life
  • Reality check om sk “nätpedofiler”
  • ECPATs generalsekreterare hos Adaktusson, bortgjord?
  • Hur länge kan egentligen ECPAT vilseleda allmänheten och behålla sin trovärdighet?
  • Gästinlägg: Dick Wase – TILLSÄTT EN OBJEKTIV GRANSKNING
  • Monica Dalhström-Lannes sprider bilder på barn vilka pedofiler kan ladda ned från Internet
  • Sanningen om ECPAT

Expressen har haft en ledare som granskar ECPAT och ger saftig kritik mot organisationen.

Därtill har förstås också ett antal liberala bloggare kritiserat och granskat ECPAT genom åren, deras barnporrlista och dess representanters ständigt återkommande uttalanden som speglar en mycket godtycklig syn på begrepp som rättssäkerhet och oskuldspresumtion.

Namn du bör associera till ECPAT är Tomas Bodström, Helena Karlén, Monica Dalhström-Lannes.

Det finns naturligtvis fler moralriddare utan skrupler, men dessa tre återkommer ständigt i frågor kring barnporr och sexualbrott, med en kristen och minst sagt verklighetsfrånvänd sexualsyn och ett ”överutvecklat ordningssinne” om man vill formulera det snällt.

De återkommer också i andra sexualfrågor som prostitutionslagstiftningen, våldtäktslagstiftning och övervakningssamhällets fortskridande i allmänhet.

Jag ska inte göra mer i detta inlägg än rekommendera läsningen ovan. I synnerhet för pirater där ute som ännu inte tagit till sig varför sexualpolitiken tangerar integritetsfrågor så ofta och varför Piratpartiet borde ta till sig att driva en liberalisering på dessa områden omgående.

Update: Jan Myrdal kan man tycka vad man vill om, men han har helt rätt i sin kritik av barnporrlagstiftningen när han skriver hos Expressen idag.

Andra om detta: Lakes lakonismer, Webhackande, LouisP,