Peoples front of judea

Det verkar vara lite krig på liberalfronten just nu. Utöver Liberala Partiet (som redan finns) är det krig mellan vem som ska grunda det nya Liberaldemokratiska Partiet. I ena änden står elitisten Alexander Bard (som jag förvisso gillar) och i andra änden Niklas Dougherty aka Blogge Bloggelito.

Det kan väl kanske ses lite som ett krig mellan Stockholm och Göteborg också, där de respektive är bosatta. Alexander Bard vill inte gå med i saker han vill starta och driva dem. Han vill inte kompromissa, han vill köra sitt race. Jag uppfattar dock varken Dougherty eller Bard som politiker. De är idesprutor, verbala och argumentativa som få, men de har inte tålamod (som jag uppfattar det) att långsiktigt driva ett parti in i riksdagen. Det är sånt som tar tid och envishet. Det kan historien demonstrera.

Jag är den förste att erkänna att jag inte har något som helst tålamod och lämpar mig ytterst dåligt för att bedriva politik. Jag gillar ansvarslösheten i att sitta och tycka på min blogg och kunna ändra mig i den stund jag känner att mina argument inte håller. Den friheten har inte politiker. Dessutom måste de kompromissa. Jag är dålig på att kompromissa. De måste arbeta med grupper, jag ogillar grupparbeten och jag hatar demokrati (gruppvåldtäkt är också demokratiskt).

Bland liberaler finns det dem som ser Piratpartiet som en möjlig lösning på liberalismens pånyttfödelse i Sverige, eftersom piratpartiets politik i mångt och mycket följer liberal ideologi. Samtidigt saknas naturligtvis ett ställningstagande i typiskt liberala frågor som sex, droger och ”rock n roll”, eller ja – ekonomi.

– korrigering – länk till Niklas.

Nontheless. Må bäste liberal vinna.

 • Ninja economist

  Jag förstår verkligen inte. Så de är litet mindre socialistiska än Folkpartiet men ändå inte så pass liberala att de istället vill gå med i Liberalapartiet(.se)? Vad behöver vi ett till socialliberalt parti till?

  • Anonym

   Jag vet inte om de är socialliberala. Jag vet inte varför de behövs heller. Jag hade också hellre sett dem gå med i Liberala partiet ist. :P Men det är väl som jag sa, att de inte vill gå med i saker, de vill starta dem.

 • 之乎者也

  Jag är göteborgare, gullet…

  • Anonym

   Oh, ursäkta. Jag hade bestämt fått för mig att du bodde i Malmö. *korrigerar*

  • Anonym

   Oh, ursäkta. Jag hade bestämt fått för mig att du bodde i Malmö. *korrigerar*

 • K-SATANAS

  Ännu ett meningslöst parti eller rättare sagt en intressegrupp. Alexander Bard ? Han har förvisso en stor käft, men ska helt klart hålla sig till han kan, nämligen disco schlager.
  Tycker helt klart att PP ska rannsaka sig själva. De har kapitalt misslyckats för fram sitt budskap. De har inte ens lyckas få med sig intressegruppen/ målgruppen, nämligen ungdomarna. Vad är det då kvar ? Ingen bryr sig, nja förutom några 1000 tal.
  Lyckas inte PP fånga några intressenter med sina frågor , hur sjutton ska Bard lyckas med liberala frågor, som i sig inte har något direkt genomslag.
  Lårt Bard leka om något år är det något annat som fångar hans intresse. Bard är en pellejöns , inget annat.

  • Fredrik Lindholm

   Föreslår att du tittar i de böcker han har skrivit tillsammans med Söderqvist. Tror du att han bara kan göra en sak efter att ha läst dom så, tja…

 • Fredrik Lindholm

  ”Nontheless. Må bäste liberal vinna.”

  Den slutklämmen fick mig att tänka på Æon Flux… ^_^

 • Onaqui

  Är gruppvåldtäkt verkligen demokratiskt? Om avgränsningen för vilka som får rösta dras vid deltagarna i våldtäkten så är det ju demokratiskt, men samtidigt så ska väl samhället få säga nåt om saken? Om gränsdragningen dras vid hela samhället så har ju samhället demokratiskt kommit fram till att våldtäkt inte är OK och då blir ju inte gruppväldtäkten något som utförs enligt demokrati, eftersom samhället inte accepterar det?

  Eller?

  • Anonym

   Det är demokratiskt i det sammanhang beslutet fattas. Sen kan ju utomstående större grupper alltid ha åsikter. I slutändan är det våld som ger makt. Titta bara på Palestina och deras demokratiskt valda regering som inte accepteras av omvärlden.

 • Magnus J.

  Niklas D som partiledare… Undrar hur det skulle se ut när Aftonbladet börjar lusläsa hans blogg på jakt efter komprometterande uttalanden…