Operation Payback: Avenge Assange!

Medborgliga rättigheter är ingenting som kommer gratis. Varje generation måste försvara sina rättigheter, annars tar de med makt våra rättigheter från oss. En gång var det tänkt att media skulle granska makten och hålla den transparent. Idag är istället pressen en del av den maktstruktur som vi måste bekvämpa för att få behålla våra rättigheter.

För media och dess journalister är inte längre intresserade av att granska makten. Det handlar om att tjäna pengar på ren underhållning och om att citera pressmeddelanden. De största avslöjandena från Irak-kriget om dessa enorma missförhållanden och otaliga tusentalet människor som dött utan att politikerna låtsas om det, avslöjades inte för att journalister gjorde sitt jobb, utan för att frivilligorganisationer med en libertarian ideologi och syn på information, offentliggjorde dessa avslöjanden.

Fienden är politikerklassen och andra makthavare, som de internationella bankerna och internationella företag som delar säng med makthavarna. Upphovsindustrin är en av de största av dessa. Det är ingen slump att The Pirate Bay var den första symbolen för Internets frihet att bekämpas av etablissemanget.

De har inget intresse av en värld där staten är transparent. Det förhindrar ju att de kan stifta lagar för att skydda sina särintressen och tjäna pengar på vanligt folks okunskap, som när bankerna får hjälp av staten med dina skattepengar, för att upprätthålla sin affärsidé även när den inte klarar stå på egna ben.

The Pirate Bay drabbade inte politikerna, annat än indirekt, genom att upphovsindustrin kunde hota med att de skulle förlora pengar (eller bokstavligt talat delade säng, som i Frankrikes fall där presidenten är gift med en av de största mediaindustriadvokaterna). WikiLeaks däremot börjar utgöra ett hot på allvar.

Plötsligt dras skynket undan och makthavarnas dolda affärer blottas för människor världen över. Vi har redan sett att de inte bryr sig om civila dödsoffer i Irakkriget, så länge de kan tjäna pengar och få makt av det. WikiLeaks avslöjade att man kommer komma med fler dolda hemligheter om en stor bank i USA. Det har med all säkerhet kopplingar till senaste bankkrisen…

I rättegången mot grundarna bakom The Pirate Bay lärde vi oss att rättssäkerheten inte existerar och att makthavarnas korruption är vida spridd. Nu handlar det om WikiLeaks och större resurser än vad som någonsin lagts på någon som ska höras ang misstanke om våldtäkt finns plötsligt tillgängliga när den misstänkte är Julian Assange.

Visa, Mastercard, Paypal, Amazone, Schweiziska banker… Företagen lägger sig platt för staten och det hot som WikiLeaks utgör för deras maktpositioner. Alla lämnar WikiLeaks i sticket när deras ekonomi hotas av staten.

Den enda motvikten till statens maktmissbruk just nu är Anonymous som slår ut företags nättjänster och därmed inte gör det smärtfritt att lägga sig för statens påtryckningar. Plötsligt finns det någon som står upp i handling för friheten på Internet, så som WikiLeaks. Personer utan känsla för mänskliga rättigheter, som Sarah Palin, som uttryckt att Julian Assange borde klassas som terrorist och avrättas, får också lära sig att det kostar att handla på det sättet.

Människor lär sig hur de får behandla dig genom de konsekvenser du ger deras handlande. Det gäller också dessa korrupta makthavare som Claes Borgström, Sarah Palin, företag som Visa och Amazone. Därför gillar jag Anonymous handlingar.

– För de som vill ställa din dator till förfogande för DoS-attacker finns tydligen en guide för hur detta görs här (källa).

– För den som fortfarande tror att politikerklassen bryr sig om dina intressen, läs idag om hur de ljög för oss om FRA.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=dH5ZoOZ4fI4