Nyviktoriansk sexualsyn

Schyman tycker att en logisk fortsättning av att avkriminalisera sexköp vore att ha gymnasieutbildning för sexsäljare. Att världen inte är svartvit och att yrken kan vara lagliga utan att de måste ha egna program på gymnasiet verkar ha undgått denna rabiata feminist.

För precis som vi idag gör undantag för vissa yrken så som abortläkare, porrskådis, strippa och militär utlandstjänst (alla fullt lagliga yrken), så finns ingen rimlig anledning att anta att sexsäljare skulle få särskilda krav på sig från arbetsförmedling etc. Det är bara ännu ett emotionellt argument från statsfeministerna som tycker sig ha rätt att bestämma över andra människors sexliv.

Försvaret är förstås att ”det handlar inte om sex” utan om ”könsmaktsordning”. Och med den sortens teoretiserande lyckas man försvara en lagstiftning som kriminaliserar den ena parten i en frivillig affärsuppgörelse mellan vuxna människor. Du får ha sex gratis, men tar du emot något för det så blir den som ger dig något en brottsling. Faktiskt jämförs det med att syssla med sexuellt slaveri, vilket förstås är helt absurt. Gråskalor existerar inte i statsfeminismens världsbild.

Det innebär dessutom ett fullständigt förnekande av det maktperspektiv som är själva grunden för sexhandeln: Könsmaktsordningen.

Expressen

I alla kulturer har kvinnor sexuell makt över männen. Det ser inte bara ut så hos människan utan även hos andra primater. Kvinnan har något män vill ha och hon kan ge det mot saker hon själv behöver. Det finns en biologisk anledning till att prostitution är världens äldsta yrke och den försvinner inte för att vi kallar den könsmaktsordning och kriminaliserar männens del i det frivilliga utbytet.

Jag skriver frivilligt eftersom sexköpslagen reglerar just detta; frivilliga sexuella tjänster mot betalning. Om det inte sker frivilligt utan under tvång så finns det annan lagstiftning som kriminaliserar detta. Därför är sexköpslagen inget annat än en morallag. Att påstå annat är bara att lägga ut dimridåer underblåsta av verklighetsfrånvänt radikalfeministiskt teoretiserande, där man ser könsmaktsordning bakom varje hörn och som universalsvar på alla frågor. En verklighetsuppfattning få svenskar kan identifiera sig med.

Ändå har Alliansen svikit i denna fråga. Från att ha kritiserat sexköpslagen har man nu anammat den helt och fallit till föga för den sexualkonservativa ådran inom partierna. De forna liberala värderingana lever idag blott kvar i ungdomspartierna. Den ”utredning” man efter ett drygt decennium äntligen gjorde var styrd så i direktiven att den inte fick ifrågasätta den statsfeministiska doktrin som ligger till grund för lagstiftningen i sig. Det enda man ville ha i detta politiska beställningsverk, var en trave papper som ursäktade ”hårdare tag”, de konservativas motsvarande paradgren och universalsvar på alla frågor.

Idag ligger hoppet till de yngre. En nyliberal utveckling, inte minst på det sexuella området lovar förbättring för såväl sexsäljare som andra sexuella minoriteter. Också en mer jämställd sådan, för vi vet att bland yngre människor är det främst unga män som säljer sex. Den könsmaktsordning feministerna vill se som ursäkt för det som egentligen bara är en nyviktoriansk moralism krackelerar allt mer och i bakgrunden står utsatta människor utan rätt att organisera sig fackligt, jobba ur hemmet, eller ens skatta för sin verksamhet. Man kan tycka att vänstermänniskor borde se detta problem bortom all moralhysteri.

(Varför dyker jag inte upp hos twingly på Expressen?)

Andra om detta: tianmi, Tala ut, Kungabloggen, Motpol, kriminal.se, Peter Karlberg, Om trafficking, Gretas svammel,

 • K-SATANAS

  Helt klart har feministerna lyckats vrida om könsmaktsordningen när det gäller idiotiska politiska beslut..i alla led. Av alla tokbeslut så syns ju könsmaktsordningen glasklar. Ganska så meningslöst att räkna upp alla kvinnliga politiker och andra feministlobbyister som fått igen sin vilja.
  Bara hoppas att den yngre generationen politiker vågar stå upp för egna ideér och ideal och inte sakta sugas upp av gamla partipolitiska tvångsvärderingar.
  Gymnsieutbildning..Fuck my ass.

 • Att du inte dyker upp på twingly kan vara för att du länkat till kommentarsankaret, prova att ta bort ”#comments” från länken och pinga igen.

 • gothbarbie

  tack, det ska jag prova :)

 • BigJT

  Denna lag är onödig! Flera lagar täcker trafficking vilket skall vara straffbart. Prostitution är inte dock inte alltid = ”offer” då det finns de som faktiskt tycker yrket är OK. Dessutom är det få människor förunnat att ha ett yrke de älskar. T.ex. de som städar offentliga toaletter tror jag knappast gör det för att de älskar att skura piss och skit men det måste också göras.
  Att stigmatisera kvinnor som sysslar med prostitution genom att alltid göra dem till offer, mår de verkligen inte bra av. Bättre att ha en laglig prostitution där de som vill kan arbeta under trygga former utan att utmålas som ”offer” av samhället med den extra psykiska belastning det medför att dessutom vara en dålig kvinna, offer för sin egen oförmåga.
  Dessutom om denna lag skall vara strikt konsekvent, skall även alla de män som någon gång bjudit en kvinna på drinkar på krogen, också polisanmälas då det också kan ses som ekonomisk ersättning mot sex, vilket alltså per defenition är lika med prostitution och straffbart

 • Sweetsarah

  Den feministiska världsbilden är mer verklighetsförankrad än din. Du verkar sakna all kunskap om mänsklighetens historia och bygger dina teorier på antaganden. Kom tillbaka när du har läst några böcker och levt några år till.

 • gothbarbie

  Har du något mer än härskartekniker att komma med? Typ… argument?

 • Ärade Administrator

  Vill rikta Svenska Kungabloggens personliga tacksägelser till eder för länkningen! Vi uppskattar alla medborgare såsom uppskattar oss och därmed hava god smak som det stod i grundarens gamla döskallegrotta.

  Ingen tillbakalänkning från expressen via twingly, tja svårt att säga exakt varför men twingly verkar ju länka bloggen, så antagligen är det expressen själva som valt att inte länka om de inte har gjorts. Expressen har ju hursomhelst besökt eder blogg vid några tillfällen vilket syns tydligt på mediacreeper om du lägger till /site/gothbarbie.se efter com :) Tjoooo! Olé! Basta :)

 • Pingback: ”den lyckliga horan” « the ‘t’ in wicked()

 • Pingback: Den tröttsamma lagen « Kvalitetsbloggen()

 • Micael

  Nånstans mellan alla akademiska uttryck och småkaxighet verkar du ju – trots din liberala grundsyn – anamma ett strukturtänkande kring statsfeminism och dess doktrin. Och det är ju just strukturer som feminismen utgår från när de diskuterar förhållandet mellan sexköpare och sexsäljare. Att förneka maktstrukturers existens mellan kön är precis som att göra det på alla andra håll i samhället, alltså ganska naivt.
  Det är iförsig sant att utsatta människor står utan rätt att organisera sig fackligt. Men då får man samtidigt ta i beaktande de miljoner i sverige, miljarder i världen, som drabbas av rådande maktstruktur idag. Båda är problem, men visst finns det nån slags skillnad?
  Sen att du propsar för en nyliberal utveckling men klagar på vänstermänniskors oförmåga att se människor som inte får organisera sig fackligt i samma stycke, det är mest kul. Till och med Reagan och Thatcher skulle nog skruvat på sig.

 • Anonym

  Att förneka individens förmåga att själv ta beslut kring sin egen tillvaro, är om inte naivt så förtryckande. Den enda struktur som råder är en nyviktoriansk förtryckelse av kvinnors sexualitet och myndighet. Vänsterfeminister vill byta ut patriarkens förmyndarskap mot ett statligt. Jag undrar just vilken sorts kvinnosyn det uppmuntrar? Enbart genom att se individens rättigheter kan man uppnå en reell jämlikhet för individen, den enda entitet som spelar någon roll i slutändan. Genom att stirra sig blind på abstrakta kollektiv förtrycker man den enskilda kvinnan ännu mer. Jag undrar just vem som gagnas av det annat än förmyndarna själva?

 • Kullback-Leibler

  Den feministiska världsbilden går att beskriva med tre enkla ord:

  Bad LSD trip!