Nyviktoriansk sexualsyn

Schyman tycker att en logisk fortsättning av att avkriminalisera sexköp vore att ha gymnasieutbildning för sexsäljare. Att världen inte är svartvit och att yrken kan vara lagliga utan att de måste ha egna program på gymnasiet verkar ha undgått denna rabiata feminist.

För precis som vi idag gör undantag för vissa yrken så som abortläkare, porrskådis, strippa och militär utlandstjänst (alla fullt lagliga yrken), så finns ingen rimlig anledning att anta att sexsäljare skulle få särskilda krav på sig från arbetsförmedling etc. Det är bara ännu ett emotionellt argument från statsfeministerna som tycker sig ha rätt att bestämma över andra människors sexliv.

Försvaret är förstås att ”det handlar inte om sex” utan om ”könsmaktsordning”. Och med den sortens teoretiserande lyckas man försvara en lagstiftning som kriminaliserar den ena parten i en frivillig affärsuppgörelse mellan vuxna människor. Du får ha sex gratis, men tar du emot något för det så blir den som ger dig något en brottsling. Faktiskt jämförs det med att syssla med sexuellt slaveri, vilket förstås är helt absurt. Gråskalor existerar inte i statsfeminismens världsbild.

Det innebär dessutom ett fullständigt förnekande av det maktperspektiv som är själva grunden för sexhandeln: Könsmaktsordningen.

Expressen

I alla kulturer har kvinnor sexuell makt över männen. Det ser inte bara ut så hos människan utan även hos andra primater. Kvinnan har något män vill ha och hon kan ge det mot saker hon själv behöver. Det finns en biologisk anledning till att prostitution är världens äldsta yrke och den försvinner inte för att vi kallar den könsmaktsordning och kriminaliserar männens del i det frivilliga utbytet.

Jag skriver frivilligt eftersom sexköpslagen reglerar just detta; frivilliga sexuella tjänster mot betalning. Om det inte sker frivilligt utan under tvång så finns det annan lagstiftning som kriminaliserar detta. Därför är sexköpslagen inget annat än en morallag. Att påstå annat är bara att lägga ut dimridåer underblåsta av verklighetsfrånvänt radikalfeministiskt teoretiserande, där man ser könsmaktsordning bakom varje hörn och som universalsvar på alla frågor. En verklighetsuppfattning få svenskar kan identifiera sig med.

Ändå har Alliansen svikit i denna fråga. Från att ha kritiserat sexköpslagen har man nu anammat den helt och fallit till föga för den sexualkonservativa ådran inom partierna. De forna liberala värderingana lever idag blott kvar i ungdomspartierna. Den ”utredning” man efter ett drygt decennium äntligen gjorde var styrd så i direktiven att den inte fick ifrågasätta den statsfeministiska doktrin som ligger till grund för lagstiftningen i sig. Det enda man ville ha i detta politiska beställningsverk, var en trave papper som ursäktade ”hårdare tag”, de konservativas motsvarande paradgren och universalsvar på alla frågor.

Idag ligger hoppet till de yngre. En nyliberal utveckling, inte minst på det sexuella området lovar förbättring för såväl sexsäljare som andra sexuella minoriteter. Också en mer jämställd sådan, för vi vet att bland yngre människor är det främst unga män som säljer sex. Den könsmaktsordning feministerna vill se som ursäkt för det som egentligen bara är en nyviktoriansk moralism krackelerar allt mer och i bakgrunden står utsatta människor utan rätt att organisera sig fackligt, jobba ur hemmet, eller ens skatta för sin verksamhet. Man kan tycka att vänstermänniskor borde se detta problem bortom all moralhysteri.

(Varför dyker jag inte upp hos twingly på Expressen?)

Andra om detta: tianmi, Tala ut, Kungabloggen, Motpol, kriminal.se, Peter Karlberg, Om trafficking, Gretas svammel,