Miss Transsexual 2010

På Pride i år arrangeras en Miss Transsexual-tävling. Det är förstås roligt att transsexuella får en chans att ge ansikten åt diagnosen s a s och förhoppningsvis bli förebilder för transsexuella över hela Sverige.

Jag ger inte mycket för den radikalfeministiska synen på skönhetstävlingar som en negativ objektifiering av kvinnor. Vi objektifierar alla varann, det är en normal mänsklig process och inget konstigt eller negativt per se. Tvärtom, i detta fallet visar det att vi transsexuella MtF är relativt ”normala” tjejer och kvinnor.

Vi ser inte ut som översminkade dragqueens.

Jag hoppas tävlingen leder till större acceptans och normalisering av transsexualism och förhoppningsvis ger positiva förebilder för svenska transsexuella som idag inte har någon att se upp till utanför porrbranschen.

Varför jag inte ställer upp? För konceptet att posera i baddräkt och gå på catwalk känns så fånigt att jag inte skulle kunna hålla mig för skratt. Korsett, latex och highheels, that’s my melody…

 • Anna

  Hehe…
  Nej alla flickor vill ju inte och/eller passar inte att vara som prinsessor på catwalken!!!

 • Anna

  Ja, det var lite synd att Jenna fick förhinder!
  Nej, nej man behöver inget dagpass alls… Tävlingen är inte i Pridepark el.dyl utan helt separat på Hotell Ambasaduer på Kungsgatan… Kolla min sida på Facebook för mer info!!! Har en länk till eventet där…

 • Avaavanedawn

  Haha, jag har jävligt normativ smak när det gäller kvinnor ändå har jag märkt ibland; jag tyckte agneta var hetast, och det verkar 80% av de som röstade gjort. :P

  Tja, du skulle kunna gå i lack-bikini, corpse paint and whatnot. Jag hade inte klagat på dig iaf och sagt att du ger ”fel bild” av ”de transsexuella”. ;)

 • gothbarbie

  Jag hade tänkt åka dit och heja på Jenna, men nu ska hon inte vara med så vi får se om jag kommer och kikar ändå. Vet du om man måste ha dagpass för att se tävlingen?

 • gothbarbie

  Nej, jag kanske hade fått röster av alla som gillar alternativ-flickor. Vem vet. ;P Och när dom frågar vad jag önskar mig mest av allt så svarar jag ”död och förintelse” ist för ”fred på jorden”. Mohaha ;D

 • K-SATANAS

  Glöm Ambassadeur… hundar och nattklubbar är ingen kombination.

 • Anna

  Hundar? Eh… Hur menar du då?

 • gothbarbie

  Jag har två hundar som inte kan va ensamma hemma och ta med dem på nattklubb går liksom inte. :)

 • Anna

  Aha… Då förstår jag! Trodde först att vi som deltar i tävlingen blev kallade för hyndor där!!! *fnitter*
  Ja, det kan vara lite trixigt när man har djur att tänka på! Men man kan ju ibland även anlita hundvakt…
  Det gjorde jag några gånger när jag hadde jycke!!!

 • Agneta var snyggast

  Du får hemskt gärna utveckla det där med objektifiering. Jag ser inte hur det skulle kunna vara något positivt.

 • gothbarbie

  Så du trivs inte med att okända människor uppskattar ditt utseende?

 • Agneta var snyggast

  Vet inte om jag kanske är för introvert men, nja, jag vet inte vad det skulle spela för roll riktigt. Du får gärna förklara vad du menar med objektifiering. Om jag får välja så ser jag hellre att folk uppskattar mig för den jag är och inte för hur jag ser ut och ju intimare relation jag ska ha med någon desto mindre vill jag nog bli objektifierad.

  Men att bli glad när någon uppskattar mitt utseende, är det samma sak som att vilja bli objektifierad verkligen?

 • gothbarbie

  Objektifiering är ju att uppskatta någon för yttre attribut, ist för inre. Men det är inget negativt per se. Människor man inte känner kan man ju omöjligen uppskatta för annat än det man ser. Att sträva efter att varenda människa som ser en ska tycka om en som individ verkar inte riktigt sunt. Då verkar det mer sunt att uppskatta objektifiering. Så länge det inte övergår till att hela ens identitet hänger på vad okända människor tycker om ens utseende så ser jag verkligen inte problemet. Att objektifiera människor man inte känner utifrån deras yttre är varken konstigt eller negativt per se. Det gör alla människor. Se bara på kändisvärlden.

 • Rnenon

  hej Daniella var snyggast

 • Anna

  Nä, nä, nä… Ni har ju helt fel båda två… det är ju självklart att det är Anna som är snyggast! *fnitter*

  Vadå partisk… vem, jag?

 • Charlie

  Åh, Agneta var sjukt sexig. Minus för namnet dock.

 • Tack så mycket för information. …vill jag bara vara normal!