Miljöpartiets sjuka sexköpslag

Galningen Zaida Catalán har säkert många av er sett fanatiskt debattera för en strängare sexköpslag. Faktisk har hon lyckats övertyga hela Miljöpartiet om att köpa sex av någon som frivilligt säljer det (sexköpslagen) ska vara lika hårt straffat som om du frihetsberövar någon och tvingar denne att sälja sex (kidnappning, koppleri och medhjälp till grov våldtäkt).

Sexualbrotten är centrala i MP:s rättspolitik. Bilden som partiet vill förmedla är att det vill ”stärka brottsoffrens ställning”, särskilt vid sexbrott. Enligt MP:s talesperson i jämställdhetsfrågor ska köp av sexuella tjänster ge samma straff som mänsklig slavhandel. Det är ett bisarrt förslag. MP menar alltså att jag borde få samma straff om jag köper sex av en frivillig sexsäljande man, som om jag åker till Cypern och där kidnappar en man, bryter ned honom med våld och hot, packar in honom i en lastbil och tar hans pass, låser in honom i en barack och i hans förslavade tillstånd tvingar honom att sälja sex till främlingar.

SvD

Jag betvivlar att sexköpslagen redan som den ser ut idag har något större stöd hos befolkningen. De flesta förstår helt enkelt inte varför frivillig utbyten av sexuella tjänster för pengar ska vara kriminella att konsumera. Det är ett eventuellt tvång som är fel, men detta regleras av andra lagar. Det är och ska förbli olagligt att tvinga någon sälja sex.

Hur du har sex i övrigt, är ingen annans sak att moralisera över. Om du vill ha gruppsex, spela in porrfilm, strippa eller göra sexuella handlingar i varierande grad för pengar, är varje myndig människas eget beslut. Detta förstår varje frihetligt sinnad människa. Miljöpartiet består uppenbarligen inte av sådana.

Andra om detta: Liberati,