Mer porr åt sexualbrottslingar

Om du trodde att porrtittande var en riskfri aktivitet så har jag en nyhet för dig. Det är bara en tidsfråga innan du blir en våldtäktsman. Och är du dömt för sexualbrott så är porr som sprit för en alkoholist. Det är total sexuell avhållsamhet som gäller hädanefter. Du är bara en porrbild från att åter begå våldtäktsbrott!

Eller också inte.

Nu får faktiskt PK-Sverige bestämma sig. Antingen är våldtäkt ett resultat av sexualdrift, eller också är det en fråga om makt och våld. Om det är en fråga om urspårad sexualdrift så kan vi ju skippa PK-snacket om att våldtäkt bara handlar om makt och våld över kvinnor. Isf beror det ju på att män är kåta och kan de inte få sex finns alltid ett fåtal som saknar normala spärrar och som kommer våldta om de får chansen. Isf kanske vi borde titta på det där som resten av skademinimerande Europa sysslar med, att legalisera bordeller och drastiskt få ner våldtäktssiffrorna ist för att som i Sverige göra tvärtom och sedan på kort tid leda våldtäktsligan.

Den här gången är det media som ”rasar” över att en sexualbrottsling på permission togs till en porrbutik.

Till skillnad från alkohol så behöver människor med en normal sexualdrift, i synnerhet män, lätta på trycket regelbundet. Det kan förstås göras utan porr, men de flesta män är väldigt visuellt lagda och då är porr ett bra hjälpmedel. Det går alltså inte att tillämpa ett alkoholist-resonemang på sexualbrottslingar. Avhållsamhet från allt vad sex heter är inte rimligt från sexualbrottslingar. Bristen hos dem ligger inte i att de måste ha utlösning regelbundet, utan i att de inte har den normala spärren att inte ta njutning på bekostnad av någon annans lidande, utan dennes godkännande.

Onani är ett utmärkt sätt att lätta på trycket och sexualbrottslingar borde ha tillgång till porr i överflöd, alternativt utsättas för kemisk tvångssterilisering så deras sexualdrift tas bort helt och hållet. Eftersom det sistnämnda anses oetiskt och dessutom är praktiskt omöjligt att upprätthålla, därtill osäkert, så återstår en hantering av sexualbrottslingar som fokuserar på att minimera återfallsrisken (som redan är bland de lägsta av alla brottskategorier), med empiriskt validerat fungerande metoder. En kristen synsexuell avhållsamhet som universallösning är inte svaret. Då har vi väl snart en armé av våldtäktsmän som ger sig på barn istället.

– Det som har hänt är djupt olyckligt och det skulle inte ha fått ske, säger Lisbeth Malmqvist.
– Det är helt emot allt vad vi predikar för de intagna i behandling.

Varför inte lite tecknad hentai ("barnporr")?