Manliga offer

Uppenbarligen är det inte särskilt svårt att se män som självständiga och jämlika när det kommer till sex, därför kan en kille sälja sex utan problem. Han tillhör ju inte offergrupperna kvinnor och barn, som aldrig tillskrivs samma myndighet.

Det lustiga är att det inte sällan är kvinnor själva som vägrar tillskriva denna myndighet och självständighet till andra kvinnor. Man tvingar ner kvinnor i en offerroll, oavsett de själva ser sig som offer eller inte. Allt som inte passar in i denna världsbild ignoreras. Inte minst av politiker.

En kvinna som säljer sex kan inte förklara sig med meningar som:

– Första gången var jag skitnervös. Men bara före träffen. När vi väl hade träffats kändes det helt naturligt. Det var som en dejt, men med skillnaden att jag var extra glad för att ha tillfredsställt någon annans behov.

Hon skulle misstänkliggöras, misstros och de flesta som hör henne lyssnar inte på vad hon säger utan vill gärna hitta en förklaring som stämmer med deras världsbild. Säkert har horan blivit utsatt för sexuella övergrepp i barndomen?

Känner du dig aldrig utnyttjad?

– Nej, för jag tänder på att uppfylla andras fantasier.

En vanlig föreställning är att många som säljer sex har någon traumatisk upplevelse bakom sig.

– Det har inte jag. Jag tror den där föreställningen beror på att folk tidigare stod på gatan och gjorde det här. Nu är det folk som lever vanliga liv och marknadsför sig på datorn.

Okej, men nog inser hon (den kvinnliga horan) att hon förstör dig själv för livet och att hon för all framtid kommer vara skadat gods? Vem vill ha en partner som varit hora liksom? Samma sak för män, eller hur?

Om du skulle vilja leva i ett förhållande, skulle du berätta vad du gör?

– Det skulle jag antagligen vara tvungen att göra, med tiden. En del tycker det jag gör är skithäftigt. Andra kanske har en mer pryd inställning.

Det var visst inte svårare än så nej. Men men, en gång hora, alltid hora! Eller?

Hur ser du på framtiden?

– Jag gör det här några år till. Så länge jag trivs med det. Jag har just startat ett nytt företag och det finns saker jag vill utveckla med det.

Det lustiga är ju att när man frågar sexsäljande kvinnor som inte går på gatan pga drogmissbruk, så svarar de alltid i stort sett identiskt lika som ”Erik” gör. Men de blir aldrig tagna på orden. De är ju kvinnor. Och kvinnor med vidlyftig sexualitet är offer. Skadade. Traumatiserade. Även om de inte erkänner det själva, så vet man ju att det är så det är.

En man däremot. Han kan sälja sex och förklara samma sak och ingen tänker tanken att det skulle vara något destruktivt i det. Män är ju inte offer.

Källa: SvD