(L)iberaldemokrater

Carl Johan Rehbinder har kommit ut som Liberaldemokrat, tillsammans med flera andra den senaste veckan. Jag ser ingen anledning till att inte själv deklarera mitt deltagande. Hur engagerad jag kommer vara i partiet låter jag vara osagt. Den sortens gruppövningar hör som sagt inte till det jag som mest brinner för, men mitt stöd har partiet den dagen det officiellt är bildat.

Jag noterar att också HAX uppmuntrar till samtal om hur liberalt PP vill vara.

 • MrArboc

  Intressant att se hur vissa vänder kappan efter vinden. När man trodde att PP skulle ”vinna” valet så var man pirat, när man insåg hur meningslös den tanker var så blev man Liberaldemokrat… Jag förespår att inom ett år kommer Hanna att stödja ett annat parti – alternativt påstå sig vara opolitisk.

  • Ssargon

   Vad jag har märkt har Hanna vara väldigt tydlig med vad hon står för. Hon är ju, vad jag kan se, fortfarande pirat för den delen också.

   Så på vilket sätt menar du att nya kopplingar för att vända någon slags kappa för någon påstådd vind?

  • Jag har alltid varit libertarian. Innan Piratpartiet röstade jag på Centerpartiet, för det var det enda i närheten av liberala alternativ som fanns. De svek sina liberala ideal och då röstade jag på Piratpartiet. Om det kommer ett bättre, trovärdigt alternativ, som är mer liberalt än PP, ja då kommer jag stödja dem. Jag är konsekvent liberal, inte konsekvent pirat. Det är därför det står i beskrivningen här uppe till höger ”Politik: Libertarian”.

 • Andreas Eriksson
  • Jag skulle hålla med om det, om det inte vore för att så många namn i Liberaldemokraterna är etablerade politiker och proffstyckare, som har förtroende hos väljare redan. Det är inte ett samling nördar som ingen vet vad de heter, som i Piratpartiet. Därmed finns redan mycket erfarenhet och kunnande om hur man driver ett parti och en gräddfil in i media, som gärna följer bekanta ansikten. Man startar mao inte från 0, så som Piratpartiet varit tvungna att göra.

   • Andreas Eriksson

    Kan de mönstra några tusen kampanjearbetare också?

 • Scaber Nestor