Jämtlands liberal

Hanna Wagenius kandiderar till riksdagen för Centerpartiet i Jämtland.

Jag vill hävda att rätten att vara fullständigt dum i huvudet är lika viktig som någon annan. Rätten att ta ett sms-lån, rätten att supa ner sig, rätten att äta strösocker, rätten att proffsboxas – ja, rätten att slå sig själv i huvudet med en stekpanna och spela bort alla pengar på snigelrace om man så vill. Det kan låta verklighetsfrånvänt och nyliberalt, men det går inte att komma ifrån att de värsta inskränkningarna i människors rättigheter ofta görs med “goda” föresatser. Man vill helt enkelt hindra dem från att vara vad man tycker är fullständigt dumma i huvudet. Det är ju bäst för de stackars medborgarna.

Varför politiker skulle vara bättre på att avgöra vad som vore bäst för folk får man dock sällan någon förklaring till – speciellt inte när man tar med i beräkningen att det fortfarande är folk som röstar fram dem.

Min grundinställning till politiken är därför att den ska minimeras. Jag vill bli riksdagsledamot för att kunna göra mig själv och de hypotetiska kollegorna så gott som arbetslösa. Rent konkret innebär det att jag vill arbeta för både social och ekonomisk frihet, för integritet såväl som näringsfrihet, för rätten att ha sex av vilken anledning man än behagar såväl som lägre skatter, för ett slopat alkoholmonopol såväl som slopat spelmonopol.

– Magasinet Neo

Jag förordar förstås först och främst en röst på Piratpartiet, men om du bor i Jämtland och funderar på att rösta på Centerpartiet så måste jag ändå peka på Hanna Wagenius (blogg) som det enda vettiga alternativet. Dessutom är hon väldigt söt.

Favorit i repris:
httpvh://www.youtube.com/watch?v=umtDPGUsRLQ