Ingen vill ha mångkultur

Mångkultur har blivit ett ord liksom ’demokrati’, som är politiskt korrekt därför att det kan fyllas med precis vilken innebörd som helst. Ett luddigt begrepp utan skarpa kanter som någon kan skära sig på. Men vad är det egentligen ’mångkultur’ betyder?

Hederskultur har vi ju nämligen konstaterat att vi inte vill ha i Sverige. Ska invandrare från mellanöstern accepteras måste de avsäga sig sin kollektivistiska gruppmentalitet och bli individualister. Familjeheder är aja baja!

Kat är en drog som används flitigt i somalia. Den är väldig klen, men har ändock inte möts av samma acceptans som en gång i tiden t.ex. kaffe och tobak. Drogkultur? Aja baja!

Men matkultur då? Pizza och kebab, det är ju fina grejer? Ja, så länge man inte räknar med halalslakt där djuren får halsen uppskuren för att blöda till döds. Om maten tillagas på svenskt vis, då är den okej. Vad heter kravmärkt på arabiska?

Kulturens syn på jämställdhet då? Denna svenska paradgren. Vi kan tyvärr konstatera att jämställdheten lyser med sin frånvaro i mellanöstern och stora delar av afrika. En kvinnas vittnesmål har inte alls samma trovärdighet som en man, koncept som ’hon klädde sig utmanande’ i försvar för våldtäkt får en helt ny innebörd när det inte längre handlar om korta kjolar som visar låren, utan om att plagg som inte döljer vader, hår och armar och därmed anses vulgära. Aja baja!

Men religion, med högtider och sånt där, det är ju trevligt? Moské och kyrka är ju typ samma sak, bara lite annan inredningsdesign och det är ju fint? Ja, så länge dom tror på svenskt vis förstås. Vi vill ju inte ha fundamentalister som verkligen tar sin religion på allvar! Besöka moskén varje söndag (fredag) och be fem gånger om dagen? På arbetstid?!? Aja baja!

Och den kulturella synen på sexuella minoriteter kanske vi inte heller vill tumma på. Hänga homosexuella från lyftkranar känns inte jättesvenskt?

Rättighetskulturen kan också bli problematisk, i o m att vi har en tradition av att samhället ska styras sekulärt. Ett separat rättssystem baserat på sharialag för enbart muslimer är ju något som föreslagits och som existerar i t.ex. Malaysia, men hur ställer sig mångkulturens försvarare till ett sådant system i Sverige?

När allt kommer till kritan kan vi konstatera att den ”mångkultur” vi egentligen vill ha är en kraftigt begränsad sådan. Vad diskussionen egentligen handlar om är var man ska dra gränsen.