INDECT övervakning

Ibland undrar man om man verkligen vaknat, eller om man fortfarande befinner sig i sängen och allt bara är en ond mardröm. Nästa övervakningsprojekt heter INDECT och den här gången är det på EU-nivå.

INDECT är ett projekt på EU-nivå för att samköra massor av register, ansiktsigenkänning i realtid och sociogram för att övervaka oss medborgare i EU. HAX skriver följande:

Det har hänt en del på senare tid. Vi kan börja med några nedslag i den information som finns på Indects egen hemsida. Där talas bland annat om…

Insamling och analys av innehåll på nyhetssidor, bloggar och forum. (D4.1) Nya metoder för ”relationship mining”, det vill säga att bygga och analysera avancerade sociogram. (D4.2) Nya avancerade metoder för beteende-profilering. (D4.3)

Så vi får alltså: De nationella registren (i förekommande fall även avlyssning) + EU:s 18 register över medborgarna + kameraövervakning med ansiktsigenkänning i realtid + input om vad media och medborgarna skriver om på nätet + uppbyggnad av nya, avancerade sociogram + beteendeprofilering av de registrerade och övervakade medborgarna.

Men på EU-nivå tycker man det börjar bli jobbigt med alla frågor och kritik, så nu har man bestämt sig för att göra INDECTs fortsatta utveckling hemlig. Ja, det där med transparens och fria bloggare är uppenbarligen ett ”demokratiskt” hinder för överstatligheten och övervakningskåta politiker.

Den här utvecklingen kommer fortsätta tills du bidrar till att stoppa den. Det gör du bäst genom en röst på Piratpartiet. Det enda parti som tar övervakningsfrågorna och din integritet på största allvar. Det enda parti som inte förhandlar bort dessa frågor för något annat.