INDECT övervakning

Ibland undrar man om man verkligen vaknat, eller om man fortfarande befinner sig i sängen och allt bara är en ond mardröm. Nästa övervakningsprojekt heter INDECT och den här gången är det på EU-nivå.

INDECT är ett projekt på EU-nivå för att samköra massor av register, ansiktsigenkänning i realtid och sociogram för att övervaka oss medborgare i EU. HAX skriver följande:

Det har hänt en del på senare tid. Vi kan börja med några nedslag i den information som finns på Indects egen hemsida. Där talas bland annat om…

Insamling och analys av innehåll på nyhetssidor, bloggar och forum. (D4.1) Nya metoder för ”relationship mining”, det vill säga att bygga och analysera avancerade sociogram. (D4.2) Nya avancerade metoder för beteende-profilering. (D4.3)

Så vi får alltså: De nationella registren (i förekommande fall även avlyssning) + EU:s 18 register över medborgarna + kameraövervakning med ansiktsigenkänning i realtid + input om vad media och medborgarna skriver om på nätet + uppbyggnad av nya, avancerade sociogram + beteendeprofilering av de registrerade och övervakade medborgarna.

Men på EU-nivå tycker man det börjar bli jobbigt med alla frågor och kritik, så nu har man bestämt sig för att göra INDECTs fortsatta utveckling hemlig. Ja, det där med transparens och fria bloggare är uppenbarligen ett ”demokratiskt” hinder för överstatligheten och övervakningskåta politiker.

Den här utvecklingen kommer fortsätta tills du bidrar till att stoppa den. Det gör du bäst genom en röst på Piratpartiet. Det enda parti som tar övervakningsfrågorna och din integritet på största allvar. Det enda parti som inte förhandlar bort dessa frågor för något annat.

 • Pingback: gothbarbie’s blog: INDECT övervakning | Piratkopiering()

 • Amarso

  För mig är det ingen nyhet att staten ofta har dessa onda tankar kring medborgarna. För det känns rätt klart för mig att de vill ha all möjlig koll på oss. Men det känns ändå som att bara för att de kan göra nåt så ska det ju inte vara okej…
  Vad ska man säga liksom, det har stått klart sen länge att vi är på väg med raska steg mot ett Orwell-samhälle.
  Så länge vi tiger och håller käften kommer inget att förändras heller.
  Varför tror folk att de är så jävla maktlösa mot staten?

  Jag kommer rösta på Calle Rehbinder till Riksdagen.

 • K-SATANAS

  PP är de ” legala 1 % ”, tyvärr blir det nog inte så mycket mer.
  Klart att alla myndigheter samkör det som tekniken utvecklar. Handen på hjärtat..vore ju väldigt korkat att inte utnyttja allt som går för att kontrollera personer som finns. Kallas för teknisk hjälp och utveckling.
  Egentligen ganska naivt att tro myndigheter och länder inte skulle utnyttja alls som finns i egna syften.

  Ingen fan bryr väl sig om enskilda individer/ medborgare i ett land..utom individerna själva.
  Och hur många tror verkligen på att övervakning av medborgare kommer att avbrytas eller minimeras då det redan finns? För mig är det helt solklart att det är en önskan och förhoppning från en individ mot samhället..men realitet..nej. Tyvärr är sanningen att likna med stånga huvudet blodig mot en vägg, om och om igen. Sen är det naturligtvis upp till varje person att själv avgöra hur mycket energi och krut han / hon vill lägga på förändring. Hoppet brukar ju vara det sista som lämnar en inivid :-)

  Ansiktsscanning körs sedan ett tag I SV på alla nya pass, blir världs anpassat när det är helt utbyggd.