IB-affären uppgrävd ur graven och ännu vid liv

Rick Falkvinge (pp) ger på sin blogg ikväll tre teasers som var för sig är häpnadsväckande.

Första teaser: IB hade ett eget kontor på FRA.

Andra teaser: Stora delar av verksamheten pågår fortfarande.

Tredje teaser: Den olagligt insamlade åsiktsregistreringen förstördes aldrig. Man bara låtsades göra det.

– Rick Falkvinge

Tydligen kommer det följa 11 ytterligare blogginlägg om detta. Jag följer det med spänning. Det blir intressant se media och politiker ignorera detta.

 • K-SATANAS

  Tja..alla myndigheter..vita som svarta har ju alltid samarbetat på någon nivå, så självklart fanns det nog koppling mellan IB och FRA..det handlar ju om samma saker.
  Klart att en verksamhet som anses betinga något värde fortgår, så länge värdet finns.
  Varför ska man förstöra material efter att hårt arbetet med insamlande av information, verkar ju då totalt meningslöst från början. Man ska ju också veta att de högsta cheferna endast delges den informationen som de behöver. Kan inte tänka mig att någon verkschef har total inblick i verksamheten eller vad som finns.
  När informationen kan anses som totalt värdelös i nutid och i framtid, då rensas den bort.
  Need -to- know basis.

  • Daniel Wijk

   Godtycklighet hos myndigheter är dock inget bra om man vill leva i ett samhälle där medborgarna vet vad som gäller och har insikt i myndigheternas arbete.

 • Amarso

  Jag tror ju inte att just FRA utmärker sig som underrättelsetjänst att samla in och lagra vilka uppgifter som de vill göra för att de anser att det behövs. Men frågan är ju vilka som är deras uppdragsgivare och i vilka syften.
  Det här med ”bara när det gäller rikets säkerhet”, m.m. är bara en rökridå.
  Den ständiga frågan är ju dock att kan de verkligen skydda den information de samlat in, så att inga obehöriga kan få tag i den. Det är ju därför man inte ska tillåta registrering av en hel massa saker av oss medborgare, exklusive kriminella nätverk och terrorister och liknande.
  Men självklart finns det inga gränser för hur staten vill övervaka oss. Om de fick som de ville skulle de operera in ett chip i alla vid födseln och en videokamera i ögonen eller nåt sånt sci-fi. DNA tar de väl redan, eller?