Folkpartiet lovar runt

Igår presenterade Socialstyrelsen sin utredning om vården av transsexuella och personer med könsidentitetsstörningar. Utredningen föreslår bland annat förändringar av lagstiftningen gällande fastställande av könstillhörighet. Några av de kriterier som Socialstyrelsen föreslår ska tas bort är att individen måste vara svensk medborgare, vara ogift och vara steril. Det ska även vara tillåtet att frysa ner könsceller på samma villkor som för andra patientgrupper.

Vi välkomnar utredningens förslag och ställer oss helhjärtat bakom att tillgången till adekvat behandling av transsexuella ska garanteras inom hälso- och sjukvården i hela landet.

Aftonbladet.se

Det låter bra. Dessvärre är Folkpartiet bara en fjärdedel av Alliansen, (mandatmässigt mindre än så) så även om det är en fin gest är frågan vad Alliansen som helhet ställer sig i denna fråga?

 • Andreas Eriksson

  Det borde vara ganska lugnt, det ju finnas ett gäng centerpartister som kommer att stå bakom och några fritänkande moderater, kristemokraterna kommer förstås gnälla, men kommer frågan bara upp i riksdagen så kan man nog räkna med att ett helt gäng röda progressiva hakar på.

 • gothbarbie

  Men Göran Hägglund som socialminister kommer det ju inte komma upp, han vägrar ju ta i det.

 • Chris Arnold

  Det är ju snart val, så om folk bara fattar att rösta på fp eller möjligen c så löser det sig…

 • Amanda Brihed

  Hoppas att utvecklingen nu under Pride ändå visade att det händer saker, även inom alliansen. Och att Hägglund faktiskt kan eller i alla fall blir tvungen att ge sig någon gång då och då. Har varit mycket jobb med det och en hel del förankring här och där. Vet det alldeles för väl. Men det ser lovande ut nu. Hoppas bara att vi kan hålla frågan vid liv nog länge för att det inte ska gå att gömma undan frågan igen eller stifta nya dumheter till lagar för att ersätta de nuvarande.