Floskel-idrottsmän

Att vara mot rasism är ungefär lika modigt som att vara emot övergrepp på barn, knappast ett ställningstagande som ställer saker på sin spets.

Därför kan jag inte låta bli att dra lite på munnen åt artikeln i Aftonbladet där diverse kända idrottsmän kommer ut i ett upprop mot att rösta på Sverigedemokraterna. Till att börja med så identifierar ju inte de flesta Sverigedemokraterna som ett rasistiskt parti. För det andra måste man se anledningen till att någon kan tänka sig rösta på Sd och fråga sig vad alternativet är om man nu inte ska rösta på dem?

Sd får proteströster från människor som är kritiska till de etablerade partiernas okritiska hyllande av ett ”mångkulturellt” samhälle.

Personligen är jag väldigt kritisk till politiken ett parti som är en blandning av Kristdemokraterna och Socialdemokraterna kan erbjuda. Det är de två ändar på det politiska spektrat som jag avskyr som mest. Därför är det tragiskt att detta mupp-parti är det enda som vågar kritisera nonsensbegreppet mångkultur.

Så om man nu är kritisk till att göra Sverige till ett bidragsparadis för hela världens befolkning på skattebetalarnas bekostnad, vem ska man rösta på då? Folkpartiet fascisterna? För på vänsterkanten så är ju fri asyl och bidrag åt alla det mantra som upprepas från såväl Vänsterpartiet som Miljöpartiet. Någon kritik av de kulturella uttryck som ligger bakom rasism mellan invandrargrupper, muslimsk kvinnosyn, klanstrukturer och egen rättsskipning, finns ju såvitt jag märkt i princip inte.

Man kan inte hylla ”mångkultur” och sedan plocka ut nonsens som ”matkultur” som berikande, när somalisk kultur samtidigt leder till att många somaliska kvinnor inte alls är intresserade av att utbilda sig, eftersom det är mansgöra, eller när syrianer tar över Södertälje med maffialiknande metoder och har intern rättsskipning och krig mellan klanstrukturer. Detta är också kulturella uttryck från dessa människors hemländer som de tagit med sig till Sverige och här lever vidare med.

Var är kritiken? Var är alternativen? Politikerklassen tillsammans med rika sportstjärnor lever isolerade från verkligheten i områden som knappast präglas av ”mångkultur”. Det är lätt kalla Sd för rasister då och säga ”de är dumma”, utan att erbjuda någon som helst alternativ till alla de människor som upplever att nuvarande integrationspolitik är problematisk.

Nej, det här är bara dumheter.

Inte desto mindre ter det sig osannolikt att Sd når upp till en vågmästarroll. Rösta på Piratpartiet ist. Där gör din röst verkligen skillnad.

 • Enkelt

  Enligt SD är det ett problem i sig att t ex japaner i Sverige fortsätter äta japansk mat. Det är vad de menar med mångkultur som hotar svensk kultur. Ja, det är absurdt. Just därför är det bra att någon säger emot.

  • Anonym

   Nej, problemen man vänder sig mot är muslimsk kvinnosyn, att kräva särskilda rättigheter och få specialserverad mat i skolan etc. Det är främst islamiseringen av Svenska samhället man vänder sig mot. Jag har aldrig någonsin hört någon sverigedemokrat klaga på sushi.

   • Henrik Holst

    Det är ju enbart för att islamhat är flavor of the month hos SD just nu, till nästa val kan det mycket möjligt vara sushin.

    • Anonym

     Säger vem mer än du?

     • Henrik Holst

      Skojar du? Eller du är så ung att du inte har sett vad de hållt på med under sidan 15 år?

     • Anonym

      Jag hör massa åsikter, men inga argument.

   • ConnyT

    SD kräver i sitt manifest att man ska ha anammat den svenska kulturen fullt ut för att kunna bli svensk medborgare. Även om det är luddigt skrivet kan man ju mycket väl tolka det som att man inte får fira ramadan hemma, att man ska fira midsommar och julafton etc etc

    • Anonym

     Jag har aldrig hört det argumenterats. Vad man säger är snarare att man inte ska kräva att ramadan blir svensk högtid. Vad man firar enskilt har jag aldrig hört kritiserats.

     • HugeHedon

      ”Svensk högtid”? Hmm. Svenska traditioner. Knepigt det där. Hur länge skall kristenheten inneha en särställning i svensk .. lag, typ?

     • Anonym

      Helt korrekt, kristendomen och svenska kyrkan borde inte ha kvar sin särställning alls. Staten ska vara sekulär. Personligen ser jag inte varför staten ska sanktionera högtider överhuvudtaget. Man borde få ta ledigt och fira vilka högtider man vill när man vill, i förhandling med sin arbetsgivare och ingen annan.

   • åh, epicz!

    Kunde fan inte sagt det bättre själv. Jag har tidigare sympatiserat med SD av precis den anledningen, samhället går inte framåt av att muslimer ska kräva egen rättsskipning, särlagstiftning och deras syn på kvinnor är totalt uppfuckad. Naturligtvis är inte alla muslimer likadana, långt ifrån – men problemet kvarstår ändå.

    Hur som helst är jag idag valsedelsdistributör för piratpartiet i 6 vallokaler och uppmanar alla att rösta PP. Demokratiska grundprinciper först, sen kan vi diskutera invandring. Ge mig rösträtt, please? ^^

 • ConnyT

  Enkelt:
  och tänk om dessa Japaner skulle fira nyår genom att se soluppgången på årets första dag iklädda fina kimonos (isf är ligga bakfulla hemma). Snacka om o-svenskt. Sådant beteende riskerar att skada det svenska samhället. ;)

 • Yurre

  Hanna, dina rasistiska åsikter går emot piratpartiets linje, är du säker att du är en pirat? Dina rasistiska inlägg gör dig mer en SD/ND väljare, än PP. Piratpartiet och rasism hör absolut inte ihop, fatta

  • Ssargon

   Låt mig ge dig en definition på rasism: ”Rasism är en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, där vissa raser ibland tillskrivs moralisk rätt att härska över andra.” (wikipedia)

   Känns inte riktigt som samma sak. Det Hanna gör är att kritisera de dåliga sidor som vissa grupperingar i landet har. Och då har inte hudfärg eller ”ras” någonting med diskussionen att göra.

   Tycker du själv att den traditionella muslimska kvinnosynen är trevligt? Varför får inte detta diskuteras? Ser du alla yttringar mot kulturellt förtryck som rasism?

   SD är muppar som vill ta Sverige, kulturellt och även på andra sätt, tillbaka till puritanismens tid (enligt deras kulturprogram iallafall).

  • Anonym

   Vilka rasistiska åsikter?

 • Anonym

  Märkligt att invandringsrestriktivitet benämns ”rasism”. Hur orkar man rabbla detta mantra? Hur kan man inte ens göra en analys? Är man så lättledda? Uppenbarligen.

  Vad ska hämningslös invandring vara bra för? Vore intressant att höra vilka verkligt vassa argument som finns.

  Flyktingpolitiken i Sverige är inhuman. Samtidigt som flyktingar svälter ihjäl i flyktinglägren, så har vi lyxmottagning i Sverige av människor (som i många fall inte ens kan betecknas som flyktingar). Läste att varje hitkommen kostar 1900:-/dygn. Hjälp på plats kostar 250:-. Varför då inte hjälpa till på plats? Vad hände med den internationella solidariteten?

  Helt riktigt det du säger – välbeställda kommer aldrig i kontakt med problemen.
  Än så länge.

  • Det är inte så svårt – om man hellre vill att folk från Sverige bor här än folk från andra länder, då betyder det att man tycker att folk från andra länder är sämre, vilket är rasistiskt. Så enkelt är det.

   • Anonym

    Om vi avskaffar de tvångsfinansierade välfärdssystemen så har jag gärna fri invandring sedan. Då skulle ju de flesta aldrig komma på tanken att bosätta sig här till att börja med. Det är knappast det svenska klimatet som lockar hit alla Somalier mfl.

   • Magnus J.

    Att jag hellre spenderar helgen med person A än med person B betyder inte nödvändigtvis att jag tycker person B är en sämre människa – bara att person A känns mer rätt just för mig. Samma gäller rimligen för grupper.

 • Jag hade långt in i det sista tänkt rösta på PP, eller ja, jag gick till och med och förtidsröstade på PP. Men sen tänkte jag på alla de frågor som är viktiga för mig där PP inte har någon åsikt och där man inte kan lita på dem. Frågor som t.ex avreglering av arbetsmarknaden, skattesänkningar, avskaffning av statliga monopol, narkotikapolitik, sexköpslagen osv osv.

  Jag kan helt inte rösta på ett parti som kan komma att rösta ”fel” när det gäller alla frågor utom deras profilfrågor. Jag hade haft svårt att se mig själv i ögonen om jag röstade på PP, och PP sen anslöt sig till vänsterblocket och röstade igenom skattehöjningar, nya förbud, skärpning av straff för sexköp/narkotikainnehav eller fill in the blank.

  Mitt beslut blev att rösta på Klassiskt Liberala Partiet. De har inte en chans att komma in, men jag känner att jag måste rösta enligt mitt samvete, och KLP är det enda partiet som ligger mig tillräckligt nära åsiktsmässigt för att förtjäna min röst. Att taktikrösta går emot mitt samvete, jag klarar inte av att rösta på ett parti jag aktivt ogillar av ”pragmatiska” skäl.

 • Vari ligger problemet med att somaliska kvinnor inte utbildar sig? Självklart är det tragiskt för dem personligen, ur ett von oben-perspektiv, men om det är deras val är det upp till dem. Det stora problemet är bidragskulturen vi har i Sverige. Vi har så höga skatter att vi inte kan spara själva, vilket leder till att vi står utblottade om något oförutsett händer. Därför behöver vi höga bidrag, som kostar så mycket att vi måste ha fortsatt höga skatter.

  Det är ett mycket problematiskt system. Kommer vi från det i högre grad, så att invandrare kan jobba direkt när de kommer till Sverige, har vi löst mycket av problemen i vårt land.

  • Anonym

   Nej, om de inte gick på bidrag så hade jag inte brytt mig alls. Vill de isolera sig i hemmet så är det deras val. Problemet är ju välfärdssystemet som det ser ut och att vänstern vill ha fri invandring med tillhörande rätt till att leva på bidrag hela livet. Det blir minst sagt problematiskt.

 • Bör inte alla människor betraktas som individer istället för att klumpas ihop i begrepp som ”invandrare”?

  • Anonym

   Givetvis, därför bör inte invandrare ha särlagstiftning.

 • K-SATANAS

  http://politisktinkorrekt.info/2010/09/19/experterna-talar/#more-58339

  Till de flesta , sluta svamla och läs istället, enkla sunda åsikter som varje individ borde kunna begripa.
  Och vad är ni rädda för ??

  Till er som kallar er för liberaler och demokratiska och står för yttrandefrihet och kritiserar SD.
  Hur fan tänker ni egentligen ? Ni gör ett hus med massmedia och försöker själva på det mest äckliga odemokartiska sätt smutskasta och förhindra individers rätt till åsikter, oavsett vad det handlar om.
  Vi är ganska många nu och blir garanterat fler efter hand, som inte accepterar ” Stalin demokartin” som f n råder i Sverige.
  Vakna för guds skull. Kan jag i min ålder vakna, så borde väl en yngre generation också kunna.