En omvärdering

Jag har alltid sett mig själv som libertarian i första hand och pirat i andra hand. Det är därför det står här till höger ”om mig” att min politiska riktning är som libertarian och det parti jag givit mitt stöd till är Piratpartiet. Efter det senaste valet känner jag att jag har behövt tid för att omvärdera detta.

Valet gick kasst och det som skulle kunnat blivit ett ideologiskt och principiellt ställningstagande för den liberala principen om informationsfrihet slutade i en pudel i panik när Rick fick ta tillbaka sitt uttalande om att barnpornografiinnehav måste avkriminaliseras som en del av ett återupprättande av informationsfriheten. Inte så att jag inte ser det ytterst otaktiska i att driva denna fråga, men tar man upp den finns bara en väg – framåt.

Nu står ett nytt parti i startgroparna. Ett parti som grundar sig på liberala värden och som driver dem med pragmatisk hållning. Ett ”socialliberalt” parti om man så vill. Jag känner att mina sympatier ligger närmre detta parti och jag tror också chansen för framgång är större. Nu finns inget som hindrar dubbelt medlemskap, vilket många fler liberala pirater än jag själv tagit nytta av. Men jag känner att för mig kan det bara finnas ett parti som jag i slutändan röstar på.

Hur mitt stöd till Liberaldemokraterna utvecklas, återstår att se. Det beror förstås på vilka linjer man kommer att driva. Jag känner dock att min lust att engagera mig för piratpartiets politik (som utomstående) inte längre finns där. Jag har inte riktigt landat i detta, men jag känner ändå att jag vill dela med mig av hur jag känner just nu.

Nu är det dags för bilskola.

Andra om detta: Calle Rehbinder,