Djurplågeri för djurens skull

Jag gillar inte minkfarmar. Djurens förhållanden är vidriga. Men jag har väldigt svårt att se hur man uppnår något alls med att släppa ut minkarna. De är inte skapta för att leva här, de svälter ihjäl eller blir överkörda. Tusentals djur som svälter till döds eller krossas av bilar. Hur är det en förbättring? Det är ju rent djurplågeri.

Vill man motverka minkfarmandet så får man filma hur de lever, lägga ut på youtube och sprida via facebook och andra kanaler. Jag tror inte det vore svårt att klassa hanteringen av minkar som djurplågeri och sedan förbjuda verksamheten.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=lmc6lKF5oGs

 • Jag antar att poäng bör vara ekonomisk förlust för minkfarmarna, så att det till slut inte är lönsamt att ha öppet längre.

  • Ssargon

   Att förstöra någons egendom för att tvinga dom att göra som man själv tycker är dock ingenting som en civiliserad person skulle befatta sig med. Speciellt när det inte hjälper överhuvudtaget.

   • Tuxie

    Nej, men det är ändå det som är tankegången bakom att släppa ut dem.
    Jag vet att det var vanligare att måla minkarna/rävarna med en ofarlig färg som inte går bort istället för att bara släppa ut dem förut. Jag vet inte hur det är nu.

    • Ssargon

     Man går inte fri från sitt ansvar bara för att ens handling är korkad så oavsett vad som är tankegången så är det fel.

 • Nilzon

  Om jag vore en mink och jag fick välja mellan att fly och springa några dagar i frihet, eller att sitta kvar i buren och vänta på att bli skinnflådd, så vet jag i alla fall vad jag skulle välja!

  • Ssargon

   Snarare är det ett par timmar med ond bråd död. Ihjälbiten snabbt eller långsamt är väl det som väntar utanför buren alternativt överkörd/ skadad och långsamt döende intill en väg…

   Lika mysigt fortfarande?

   • Nilzon

    Mysigt? Har vi infört en mysfaktor här helt plötsligt?

    Jag skall villigt erkänna att ej besitter sådan kunskap att jag har kännedom om vare sig genomsnittsöverlevnadstid eller medianöverlevnadstid hos utsläppta minkar. Har någon fakta om detta?

    Nåja, det förändrar inget i sak:
    Jag trodde att jag var ytterst tydlig, men jag får väl omformulera mig en aning för att undvika missförstånd:
    *****
    Om jag fick välja mellan att fly och springa några timmar, dagar eller veckor i frihet, eller att sitta kvar i buren och vänta på att bli skinnflådd, så skulle jag välja friheten.
    *****
    Inte för att jag är särdeles intresserad, men tanken dök faktiskt upp: Vad skulle Ssargon välja?

 • William

  Det viktiga är att du har hittat ett sätt att framstå som mer moralisk än både pälsfarmarna och de dära veganerna.