Dina sökningar ska registreras

Tänk dig att staten dokumenterade varenda bok du lånade på biblioteket, varenda tidning du läste. Det är precis vad Smile29 går ut på.

Att utöka den övervakning som datalagringsdirektivet vill införa; att lagra vem du ringer, sms:ar och mailar via mobilen och var du befinner dig när du gör det. Nu ska staten också veta vilken information du söker efter. Allt förstås motiverat med att stoppa barnporr. Som om någon barnporr spreds via sökmotorer!

Redan innan Smile29 var datalagringsdirektivet helt absurt integritetskränkande. Men i o m att man nu också vill lagra alla människors sökningar har man verkligen satt sista spiken i kistan. Ingen ko är för helig för att inte slaktas på altaret för att skydda barnen. Om det verkligen får några reella konsekvenser verkar spela mindre roll. Poängen är att se handlingskraftig ut!

Att mänskliga rättigheter för alla oss som inte är barn kränks på vägen, spelar uppenbarligen mindre roll.

Rösta pirat i höstens val om du vill stoppa dessa vansinnigheter!

Mer om detta hos: europaportalen.se, DN, Piratpartiet pressmeddelande, DN 2,
 • ”Att mänskliga rättigheter för alla oss som inte är barn kränks på vägen, spelar uppenbarligen mindre roll.”

  Barnens mänskliga rättigheter kränks ju faktiskt också, det är inte bara vuxna som googlar och får sina sökningar registrerade…

 • gothbarbie

  Helt sant.

 • xellent

  De stora frågorna är
  1.Vilka skall lagra sökningarna åt staten internet levrantören eller ?
  2.Vilka skall betala kostanaden

  Det hela är så sjukt att man bara blir sjuk av det ….. Sen föressten så skiter jag i vad de reggar för jag har rätt o söka på allt jag vill det kan de inte göra nått åt.

 • gothbarbie

  1. Ja, internetleverantören.
  2. Internetleverantören, vilket förstås betyder konsumenten i förlängningen.

 • Didi

  Det är bara svepskäl staten använder, de vill inte stoppa barnporr, de vill ha kontroll över sina undersåtar. Så enkelt är det, sen är det att bara hitta på något att skylla på.