De ständiga offren

Kvinnor är alltid offer, vare sig vi vill eller inte. Därför är det förstås inte förvånande att den enda mannen i den senaste barnporrhärvan får ta skulden för vad samtliga 24 (hittills) kvinnor har gjort. De kan ju omöjligen vara förövare, alltså måste det vara den enda mannens fel. Han har lurat dem i fördärvet!

Den mer logiska slutsatsen vore ju helt enkelt att acceptera att kvinnor är precis lika goda förövare som män är, men att samhällets syn på oss som ständiga offer gör att vi kommer undan med att spela på vår kvinnliga offerroll och oskuld, närhelst vi hamnar i klammer. Detta bevisas också av att kvinnor får generellt sett lägre straff för samma brott som män begår.

Det finns en trygghet i att spela offer. Samtidigt är detta baksidan av att kvinnor inte behandlas som jämlikar. Man kan inte både ha och äta kakan. Antingen får man acceptera att kvinnor är precis lika kompetenta förövare som män är och ge oss samma lön för samma arbete och möjligheter i samhället, eller så får man fortsätta behandla oss som andra klassens medborgare, halvt om halvt omyndiga, med ständigt behov av statens/mannens översyn och hjälp.

Vi kan inte konkurrera om jobben, så staten får kvotera in oss. Vi är alltid offer, så vi kommer undan lindrigare vid brott.

Jag är fövånad att ingen tycks se detta uppenbara samband. Kvinnor behandlas konsekvent som omyndiga barn. Vare sig det handlar om att visa kompetens eller när det handlar om att bedöma brottsliga handlingar. Därför blir det aldrig lika många kvinnor i ledande positioner och därför är kvinnor alltid ursäktade när vi begår onda handlingar. En man däremot, förväntas stå på egna ben och får också ta sitt fulla ansvar när han påkommes med att ha begått ett brott.

Sluta dalta med kvinnor! Ska vi ha fulla rättigheter ska vi också ha fulla skyldigheter. Man kan inte få det ena utan det andra och det är hög tid att jämställdheten tas på allvar. Kvinnor är myndiga och behöver inte handledas av en man/staten för att nå sitt fulla potential. Varken som framgångsrik karriärskvinna eller som förövare i en barnporrhärva.

 • K-SATANAS

  Kvinnor som halvt omyndiga och ständigt behöver hjälp..mm, ingen rök utan eld.
  Vad som glädjer mig oerhört mycket i denna ”skandal” är just att det är närmast kan likans med en skandal.

  Oantastliga kvinnor. Djuren och barnens främsta beskyddare. Nu på löpsedlar som precis lika perversa, äckliga som alla ”snuskgubbar”.
  Hoppas härvan växer. Hoppas samhället lägger ner lika mycket resurser på att ” ta fast kvinnor” som att jaga män.
  Äntligen kanske det går upp för vissa individer i samhället att kvinnor och män kanske inte är så olika även på det sexuella området. Att det finns ” rötägg” även bland försvarslösa små späda kvinnor att även de kan dras med perversa eller allmänt sätt mycket osmakliga böjelser.

  Ja du Schyman och andra kvinnliga förkämpar, äntlingen en vass törntagg i hjälteglorian.
  Skrapa på ytan och färgen kan flagna väldigt snabbt.

 • Andreas

  Snälla Hanna posta detta på pk-moralisternas högborg Newsmill, det är så fruktansvärt välbehövligt och skulle röra om i grytan så att säga!

  • Jag försökte men de refuserade den.

   • Fredrik Lindholm

    Vad tog de in istället? :-/

 • Fredrik Lindholm

  I gårdagens Aftonblad sexbrottsexperten Niklas Långström teorin att ”huvudmannen kan ha triggat dom”. Alla 24. Där medelåldern är ca 50 år och åldersspannet 37-69 år . Jomenvisst!

  ”Gärningsmannen är en kvinna” hade lika gärna varit skriven med kilskrift så obefintligt genomslag har den fått: http://maukonen.wordpress.com/2010/09/02/ny-utgava-av-garningsmannen-ar-en-kvinna/

 • Fiona Volpe

  ”Jag är fövånad att ingen tycks se detta uppenbara samband. ”

  Den där meningen blir riktig rolig i sin enfald. Vad tror du att feministiska teoretiker egentligen sysslar med, om det inte är att kartlägga och intellektualisera sådana samband. Nej, jag pratar inte om tidigare roks-ordföranden eller dylika stolpskott du kanske har sett på tv. Om du inte vill göra bort dig så sluta göra tvärsäkra uttalanden när du inte är insatt i vad det är som akademisk feministisk litteratur problematiserar. Dina åsikter är lätta att förstå som polemik mot politiker och populister. Men du är ”way off” i sakfrågorna. /vänligen

  • Vilken tur du talar om för mig att jag är way off. Så jag vet. Jag antar att jag kommer till Insikt bara jag mediterar länge nog över frågorna. Upplysning är inte för alla.