Censur av Internet

Piratpartiet har en artikel i SvD idag på debattsidan. Den handlar om censur av Internet. Ironiskt nog funkar den inte just nu.Därför kan jag inte länka och rekommendera den, men jag rekommenderar motståndarsidans artikel som visar exakt vilket slags kabel-tv-Internet som upphovsrättsmaffian helst skulle se att vi hade.

Bort med det största demokratiska verktyget sedan mänsklighetens historias början! Det låter folk få tillgång till ”fel information” och så kan vi ju inte ha det – eller hur? Mer statlig kontroll. Tysta obekväm information. Barnporr, människosmuggling och sånt där vi inte vill ha (men vi nämner inte halocaust-förnekare, extremvänster, extremhöger, utlänska spelföretag, apotek och annat vi också vill tysta) ska förstås inte få förekomma.

Update: Nu funkar artikeln, Rick Falkvinge och Anna Troberg skriver läsvärt här.

 • K-SATANAS

  För 20 år sen fanns i princip inte internet, ingen hade dator, alla klarade sig utmärkt.
  Poängen med nytt media är att skapa en tillväxt för individen och ett samhälle. Om användare inte har full frihet att nyttja internet på valfritt sätt, kapar man direkt bort ena benet..hela poängen med internet försvinner.

  Vad ska vi ha kvar internet för ? Finns ju ingen mening med ett organ som inte inte funger fullt ut. Att beskära delar efter censur och ett filter/ samhälle som bestämmer vad som får släppas igenom eller inte innebär i mina ögon att det går lika bra att skrota hela internet.
  I slutänden vad blir skillnaden mellan internet och en kabelleverantör som styr utbudet av media?

  Jag är övertygad, om statsmakter lyckas stoppa upp oönskad material, yttringar genom censur spärrar kommer behovet för internet att drastiskt minska. Att ha internet för att betala räkningar och se på väderkartor, ter sig ganska så meningslöst.
  Och alla webbcam fantaster kan snart räkna med att ni själva bidrar med storebrorsamhället. Finns väl inget enklare sätt att kontrollera individer i deras hem än genom deras egna webbkameror.
  Att ta fram internet var det bästa som hänt för alla statsmakter. Ett mer världsomfattande kontrollorgan har aldrig funnits och kommer nog aldrig att finnas heller.
  Lycka till.