BDSM-lektion för Leif GW Persson

Leif GW Persson, en av mina stora favoriter, skriver en krönika i Expressen om gripandet av fd. länspolismästare och rektor för polishögskolan Göran Lindberg.

Först vänder jag mig mot ordvalet ”våldtäkt”, när han ska ha sex med en 14-åring. Det är juridiskt ”våldtäkt av barn” att ha sex med personer under 15, men om 14-åringen är med på det så kan det inte rimligen kallas våldtäkt utan att begreppet utarmas, på bekostnad för alla de verkliga våldtäkter av personer både under och över 14. Sexuellt utnyttjande vore en mer passande beskrivning.

Sen stör jag mig på den taffliga beskrivningen av ’verktygsväskan’ Lindberg har med sig (uppenbart skriven i inget annat syfte än att få Lindberg och alla som pysslar med BDSM som suspekta människor). Gag-boll t.ex. tystar ingen. Du dreglar och kan bara prata med vokaler, men vokaler räcker för att låta ganska högt, vilket alla som försökt använda gag i hopp om att föräldrarna inte ska höra lekarna från deras tonårsbarn i rummet intill vet av erfarenhet.

Det tragiska här är förstås att Lindberg känt att han inte kunnat leva öppet med sin läggning och när han väl ska leva ut sina fantasier blir det helt utan förnuft och begränsningar. Via Internet har han fått sina fantasier utvidgade och möjligheterna att komma bortom den politiskt korrekta fasad han byggt upp, uppenbarar sig.

Att personer som skäms över sin sexualitet försöker kompensera för denna genom att vara extra korrekta, är ingenting nytt. Pedofiler som söker frälsning i prästerskapet, bara för att sedan utnyttja småpojkar, pastorer som predikar om homosexualitetens syndighet, bara för att sedan på-kommas med manliga prostituerade. Listan kan göras lång. I Sverige är feminismen det främsta prästerskapet och givetvis är det där vi hittar Göran Lindberg.

Det sorgliga är förstås att om människor accepterade sin sexualitet redan i tidig ålder och genom social samhörighet hittade konstruktiva sätt att leva med den utan att förtrycka sig, så skulle vi slippa många av dessa hycklare, som istället inte sällan utgör de främsta hetsarna mot sexuella minoriteter.

Krönikan, DN, Klartexten, Mårten Schultz, 之乎者也,