Barnporrfrågan får gehör från fler

Det har dykt upp flera läsvärda inlägg i bakvattnet av barnporrfrågan och Piratpartiets ställningstagande mot att inkludera tecknade bilder i definitionen av barnporr. Faktum är att man vill ändra definitionen till att enbart omfatta ”dokumenterade övergrepp på barn”, vilket naturligtvis är den enda logiska definitionen.

Fredrik Stage skriver om detta i sin blogg, om ”Min olagliga bokhylla”.

Maria Abrahamsson (tidigare journalist på SvD, nu riksdagskandidat för Moderaterna) kritiserar Beatrice Ask i skarpa ordalag för hennes vekhet i frågan om den absurda barnporrlagstiftningen, på Nyheter24.

Kritiken mot Falkvinge har varit spridd, ibland mer mot åsikten han yttrade, än hur det gjordes (vilket var min kritik). JörgenL skriver att principfasthet inte är en dygd och att man ska gå mer på magkänsla. Jag kommenterade hans inlägg med:

Så du menar seriöst att man ska låta magkänslan styra lagstiftningen ist för principer?
Den människa som går på magkänsla ist för förnuft och resonerande förtjänar ingen respekt för sina åsikter.
Med det resonemanget kan man motivera vilka galenskaper som helst, inte minst religiösa sådana. Vad tror du magkänslan hos muslimer säger om Lars Vilks mohammedteckningar t.ex.?
Nej tack. Magkänslan kan du använda när du betygsätter julölen. I övrigt ser jag gärna att förnuftet får råda.

Journalistförbundet har som sagt uttalat sig positivt och till stöd för Falkvinges åsikt (som delas av fler framträdande pirater) som dock ännu inte är förankrad i partiet.

Beatrice Ask står dock stabil som berget i sin nyfunna övertygelse att barnporrlagen är positiv som den är formulerad idag. Man får faktiskt inte kränka abstrakta koncept! Vad sägs om blasfemilagar härnäst? Fuck, glöm att jag sa något…