Ask vill ha mer kameraövervakning

Ja, inte för att någon kan vara det minsta överraskad vid det här laget, men allas vårt troll i riksdagen, justitieminister Beatrice Ask vill ha mer kameraövervakning i samhället. Upp med en hand den som är förvånad.

– Vi ser i dag att vi har väldigt olika bedömningar i olika dela av landet. Det är rimligt att veta vad som gäller och ha samma regler. Lagen är inte tillräckligt modern och uppdaterad, sade Beatrice Ask vid ett pressmöte i Malmö på måndagen.

Tomas Bodström (s) klagar på att hon inte gjort något tidigare.

– Obegripligt att hon inte lyssnat på oss innan. Varför gör man detta utspelet nu i valrörelsen när man haft fyra år på sig och inte gjort någonting?, kommenterar Thomas Bodström (S).

Nu vet vi ju att verkligheten inte är intressant för dessa övervakningskåta individer, men om vi går till Storbritannien så kan vi få svart på vitt hur effektivt det egentligen är att ha kameror i varenda jävla hörn. Mehmet Kaplan (mp):

– Fler kameror ger också bara marginella effekter, det visar studier i England. Det leder bara till ytterligare känsla hos medborgarna av övervakning. säger Mehmet Kaplan, rättspolitisk talesperson för MP.

DN.se

Hur går det med Ask-bingon? Någon som har full pott än?

 • ba

  Tant Gredelin har under våren varit uppvaktad utav branschorganisationen för de som övervakar för att uppmuntra till fler övervakningskameror, eller trygghetskameror som de vill kalla dom.

  Jag bloggade om det tidigare under våren och i den länkade tidningen finns det, förutom intervjuer med Ask och Bodström, en slags principförklaring hur de ska gå till väga för att övertyga politikerna att kameror är ”bra skit”.

  > Ett mål är att nästa regeringsperiods justitieminister står i riksdagens talarstol och talar om just trygghetskameror. Eller varför inte redan under innevarande mandatperiod.

  http://sanitarium.se/blog/2010/04/nyspraket-lev

 • K-SATANAS

  Har aldrig begripit rädslan för kameror. Dom varken bits eller känns, dom bara finns. Kameror har ingenting med integritet att göra, bara svammel från personer med psykiska fobier om övervakning.
  Det kan inte finnas integritet på en allmän plats. Integritet finns i det privata l”luftrummet”. Man måste skilja på vad som är ”offentligt och icke offentligt”.
  Du märker dom inte, du vet inte var dom finns..så varför bry sig. Talar ingen om för dig att det finns kameror, så känns det tryggt. När du vet att det finns kameror, kryper det i skinnet och du känner dig olustig? .ja då vet du att du lider av psykisk sjukdom eller fobier av något slag.
  Det pratas om individens rätt att filma vem man vill på allmän plats och det är en rättighet som alla ska ha. Det är en demokratisk rättighet. Det går inte att samtidigt predika indivindens rätt till offentlig plats, luftrummet vi alla andas …att individen har en rättighet att ex filma vem och vad han vill..ex demonstrationer..e v ” polisövergrepp” mm och samtidigt skrika att polisens och myndigheters övervakning 'är fel.
  Ska det vara demokrati så ska det gälla alla , oavsett om det är en myndighet eller privat medborgare.