Ask vill ha mer kameraövervakning

Ja, inte för att någon kan vara det minsta överraskad vid det här laget, men allas vårt troll i riksdagen, justitieminister Beatrice Ask vill ha mer kameraövervakning i samhället. Upp med en hand den som är förvånad.

– Vi ser i dag att vi har väldigt olika bedömningar i olika dela av landet. Det är rimligt att veta vad som gäller och ha samma regler. Lagen är inte tillräckligt modern och uppdaterad, sade Beatrice Ask vid ett pressmöte i Malmö på måndagen.

Tomas Bodström (s) klagar på att hon inte gjort något tidigare.

– Obegripligt att hon inte lyssnat på oss innan. Varför gör man detta utspelet nu i valrörelsen när man haft fyra år på sig och inte gjort någonting?, kommenterar Thomas Bodström (S).

Nu vet vi ju att verkligheten inte är intressant för dessa övervakningskåta individer, men om vi går till Storbritannien så kan vi få svart på vitt hur effektivt det egentligen är att ha kameror i varenda jävla hörn. Mehmet Kaplan (mp):

– Fler kameror ger också bara marginella effekter, det visar studier i England. Det leder bara till ytterligare känsla hos medborgarna av övervakning. säger Mehmet Kaplan, rättspolitisk talesperson för MP.

DN.se

Hur går det med Ask-bingon? Någon som har full pott än?