Årets lugnaste festival…

…är förmodligen Reagge-festivalen i Uppsala. Trots (eller snarare tack vare) stora mängder ”knark” (cannabis) som polisen plikttroget trakasserar folk för påverkan av. Det här demonstrerar tydligt varför lagstiftningen måste ändras.

När det som förstör människors liv är lagstiftning och inte de naturliga konsekvenserna av deras handlingar, då behöver man ändra lagstiftningen. Cannabis gör människor lugna och nöjda med tillvaron, möjligen hungriga. På denna festival lyssnar man på reagge, en musikstil som i sig handlar om fred, kärlek och om att få leva sitt liv ifred från våld.

Våldet står polisen för, som tvingar folk att följa med till polisstationen för att göra urintest.

Polisen måste förstås göra sitt jobb, men man kan ju hoppas att iaf några poliser börjar ifrågasätta vad de egentligen håller på med när lugna och kärleksfulla människor får sina liv förstörda av att lagföras, medan drogen i sig inte orsakar några skador alls.

För politikerna som stiftar och står bakom dessa lagar hoppas jag några gör studiebesök på reaggefestivalen och inser att dödsknark och cannabis inte är synonymer.

Andra om detta: HAX,