Är det så farligt?

Jag fick en glad överraskning idag när posten damp ner i lådan innanför dörren. Det var Johanna Nylanders bok ‘Är det så farligt?‘.

Jag har läst lite om den och tänkte att ”den vill jag läsa!”, men därifrån brukar steget till att faktiskt införskaffa och läsa böcker ibland vara onödigt långt. Jag tänkte t.ex. samma sak om boken ‘I trygghetsnarkomanernas land’ för flera år sedan, men det var först för någon vecka sedan som jag köpte den och nu har planerat läsa den.

Därför var det förstås väldigt kul att jag fick den till skänks och den ligger nu överst i högen av böcker att läsa.

Premiärreleasen är imorgon Onsdag, det finns ett event för det på Facebook och makthavare.se skriver också om det.

Välkomna till höstens första Makthavaröl där vi tillsammans med Greatness PR presenterar boken ”Är det så farligt? – Folkbildning, förmynderi och riskabla små njutningar” av Johanna Nylander.

Vi ordnar en debatt om bokens kontroversiella innehåll och efteråt får våra gäster ett exemplar av boken.

När: 17.30 Onsdagen 1 september

Plats: Vasagatan 50

I debattpanelen vår egen Anne Brynolf, till vardags studentredaktör på Läkartidningen och tidigare sommarvikarie på bland annat Dagens Nyheter, Svend Dahl, statsvetare vid Stockholms Universitet, Eric Erfors, ledarskribent Expressen och Johanna Nylander, författare.

  • Avaavanedawn

    Jag läser nu ”i trygghetsnarkomanens land” faktiskt. Jag tror du skulle gilla den, även om jag utifrån ett normkritiskt perspektiv finner det otroligt enerverande att ord som ”patologi” och ”normal” slängs runt utan den minska antydan till reflektion. Boken är väldigt svepande, upprepar saker gång på gång (och skulle ha kunna kortats ner extremt mycket, om den inte hade massa redundanta meningar som bara säger samma sak som de tidigare sagt och lika gärna därför kunde ha tagits bort utan att någon skulle förlora på det :P), men den har intressant fakta och pekar ut en hel del spännande saker. Att läsa den i ljuset av följande bok kanske ger något också:

    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Denial_of_Death