Otrohet på nätet

Då var man flyttad. Pust säger jag bara. Internet har inte fungerat, men idag verkar det vara vid nytt liv. Jag vet inte om Bredbandsbolaget gjort något idag, men jag är glad det fungerar för utan Internet är jag rätt handikappad i vardagen. :D

Jag tittade på Debatt från i Torsdags och noterade debatten om nån datingsite för folk som vill va otrogna. Personligen tycker jag det verkar rätt dumt att joina en site där man letar nån att vara ömsesidigt otrogen med. Det blir ju svårare än en vanlig community att bortförklara när ens partner tittar i surfhistoriken. Och det är ju mer än lovligt naivt tro att man kan dölja otrohet mer än för stunden.

Annars tycker jag den enda vettiga personen i programmet var den polyamoröse/relationsanarkistiska kvinnan som ist för att vilja cementera kärnfamiljen argumenterade för ökad acceptans, tillåtelse och kärleksfullhet i ärliga relationer.

Jag är själv polyamorös, men jag lever sällan i mer än en relation åt gången. Jag har haft förhållande på tre som fungerade lika bra/dåligt som något annat förhållande jag haft. När det tog slut var det inte alls relaterat till att vi var tre.

Personligen har jag väldigt svårt relatera till att inte kunna bli förälskad/vara kär i mer än en människa i taget, men relationsformen man lever i är ju ett val. Problemet vi har är att samhället har en tvåsamhetsnorm som gör att människor aldrig reflekterar över möjligheten att själv definiera sina relationsformer.

Det finns inget som säger att du måste leva som alla andra. Du måste inte leva med bara en partner. Du måste inte förlova dig, gifta dig och sen skaffa barn och leva ihop tills döden skiljer er åt. Välj själv vad som passar dig, men var ärlig! Inte bara mot din partner utan framförallt mot dig själv.

Om du lever med helt orealistiska förväntningar på hur ett förhållande ska se ut, kommer du aldrig själv utveckla något annat än självförakt och en känsla av misslyckande när du till varje pris försöker leva upp till tvåsamhetsnormen medan du i praktiken lever allt annat än monogamt.

Problemet med sajten är att det främjar sveket och oärligheten i otrohet och att människor inte lär sig acceptera att de inte är monogama!

Våga definiera dig själv, förutsättningslöst. Hur skulle du egentligen vilja leva? Varför inte hitta någon som funkar likadant och lev med stolthet ist. för att leva i det fördolda. Det är ju bara tragiskt.