Hemma från Bangkok!

Då var man tillbaka i Sverige igen. Från 28 grader till +1. Det känns lite som ett nerköp. Tågresan hem på 360 SEK känns också rätt svinigt med tanke på att jag hade fått typ 3h taxiresa i bangkok för de pengarna. Och typ en avsugning av chauffören, reflexmässigt i lyckoruset.

Bangkok var underbart! En kontrastrik stad. Thailändare är ett vackert, vänligt och lustigt folk. De kan t.ex aldrig erkänna att de inte förstår, vilket ibland kan ge intressanta taxiresor när man efter 15min inser att chauffören inte har en aning om var vi är på väg och bara random-åker i väntan på att vi ska inse det.

80% av bilarna är taxibilar (känns det som)
Resten är Tuk-tuk:s

Överallt i Bangkok fanns det små minitempel som fungerade som våra svenska fågelbon (om man bygger skrytbyggen). Det låg mat, blommor och ibland rökelse och ljus på dem, samt förstås mat som fåglar åt upp.

Under en av kvällarna var vi på en gata där det alltid är massa turister och backpackers. Där såldes allt möjligt krims-krams och jag hann bli påpockad en hel del saker av ivriga försäljare som skrattade medan vi prutade om varan de sålde var värd 400 eller 700 baht.

Kvinnan (från Burma) som sålde på mig armband och underlägg för tekoppar i bambu

Vi besökte också ett av Bangkoks ”red light districts” där det fanns massa barer med go-go, striptease och bordeller. Efter en del letande hittade vi också ett ställe som hade kathoys, eller ladyboys som de också säger, dvs transsexuella som inte opererat om sig ännu. Jag fick prata med en och ställa lite frågor och det var intressant. Hon var galet söt och jag hade gärna tagit med henne hem, men något säger mig att tullen hade försvårat deklareringen av henne som vara.

Thailänsk bögklubb med sexshower
Restaurang med "olyckligt" valt namn ...eller?

Jag pratade också med en sexsäljerska på en av barerna som jag tror hette Maria. Det var sjukt svårt att avgöra hennes ålder för alla thailänskor har kroppar som fjortonåringar. Överlag är thailänskor väldigt söta. Jag vill ha en!

Maria var 34.

Det var också något som lämnade mig med en något obekväm känsla i magen. För även om de genom att sälja sex får mer frihet än de kan få med något av sina alternativ känner man sig väldigt bortskämd när man inser att man i Sverige får så mycket gratis. Det är lätt säga så, men där kändes det faktiskt som dom orden fick en verklig innebörd, när det var konkreta individer man såg framför sig. Jag har aldrig kunnat relatera till abstrakta ”svältande barn i Afrika”. Jag behöver se en individ för att kunna relatera. Det var en väldigt jobbig känsla. Att inte liksom kunna göra något mer.

Jag pratade iaf med henne och de verkade ha det överlag ganska bra. De retades med turister, skrattade ihop och flamsade runt som tjejer i grupp en utekväll tillsammans gör. De verkade ha väldigt god sammanhållning och trivas ihop.

Många rulltrappor blir det...

Jag besökte också ett av Bangkoks stora köpcentrum. Tänk en svensk galleria. Och sen dubblerar du den med sju våningar. Så stor var den här gallerian. Det hade tagit flera dagar att gå igenom alla affärer och minst tre pojkvänner hade gjort slut med en av tristess på vägen.

En taxichafför berättade på resan mot flygplatsen att han tyckte det var bättre innan Taxin Chinawat. När kungen styrde var det inte korruption. Nu blir han stoppad av polisen och de vill ha pengar. Men för oss turister är det bättre, mat och alkohol har blivit billigare (och den är sjukt billig).

Taxichaffisen behövde en kisspause...

Priserna i Thailand är ungefär som i Sverige, men valutan är bara värd ca 1/4-del, så betalar du 120 för en lunch så har den i själva verket kostat dig 30 kr. Och då är det på en restaurang. Den som är modig och vill äta från något av alla gatukök kan få käk ännu billigare.

Shiva på Bangkoks flygplats

Efter 12h flyg var man sen tillbaka hemma i kylan igen!

Den som vill kan se alla bilder med tillhörande kommentarer här.