”Flickpojkar”

SvD har en artikel om barn med könsdysfori, eller transsexualism som det också kallas.

– Någon tyckte att vi spelar med i ett spel som Oskar har satt upp reglerna för. Ungefär som när hans storebror Viktor låtsades att han var Pippi Långstrump en period och bara svarade om man sa Pippi. Men jag ser inte det här som ett sådant rollspel. Oskar har inte gått in i någon annan, han är ju fortfarande sig själv, säger Mattias som även fått höra ”är det inte dags att klippa honom snart?” eller ”ska han verkligen gå klädd så där?”

Och många har berättat om andra pojkars ”klänningsfas” och tröstat med att ”vänta så ska du få se att det ordnar sig”.

– Men för Oskar är det här ingen fas. Det började så tidigt och är så starkt. Det här är hans starkaste drivkraft, säger Mattias.

Varken han eller Sofia oroar sig egentligen för Oskar. De ser att han mår bra. Men de är trötta på att omgivningen är så fokuserad på hur Oskar är klädd i stället för att se vem han är som person.

– Oskar är en social person som har många kompisar. Han är den som drar igång roliga lekar och som det händer saker omkring. Han är helt accepterad på sin förskola som han är och han gör det här med kraft. Vi hade kanske varit mer oroliga om han var utanför, säger Mattias.

SvD.se

Bland kommentarerna är det många som kritiserar föräldrarna för att de låter barnet gå i ”fel” kläder och inte ”lär ungen veta hut”. Det är minst sagt ledsamt att se.

Det här är barnmisshandel. Föräldrar är till för att lära barn rätt och fel, och ska inte uppmuntra konstiga beteenden utan tvärtom. Barn är en formlös klump av lera, att föräldrar uppmuntrar galet beteende är just inget annat än barnmisshandel.
Det här är helt sanslöst. Vad hände med Sverige?

Problemet är att detta rör sig om något medfött som inte går bort för att man lär barnet att det är fel att gå i motsatta könets kläder. Det enda du uppnår är ett barn med ångest som lär sig att han/hon inte kan vara sig själv och måste anpassa sig för att behaga omgivningen på bekostnad av sig själv. Det är ingen slump att det är så otroligt höga självmordstal bland barn med transsexualism. Att tro att detta går att uppfostra bort tyder på minst sagt bristande insyn i vad transsexualism är.

Detta bevisar ju att transsexualitet kommer från omvärlden (i detta fall föräldrarna) snarare än att vara ett genuint inre behov. Det är ju knappast så att en tvååring shoppar sina egna kläder. Beklämmande att inte journalisten nämner föräldrarnas livsfilosofi på minsta sätt.

Tvärtom. Transsexualism sitter inte i kläderna, det sitter i just den inre känslan och övertygelsen om att kroppen och det sociala könet inte reflekterar ens könsidentitet. Föräldrarna hade kunnat ignorera, försöka stävja eller på andra sätt skambelägga detta, men det hade inte ändrat någonting.

Grabben borde lära sig veta hut. Och få andra föräldrar som inte förstör honom för livet. Stackars pojke.

Eller så är han lycklig som har föräldrar som inte får honom att skämmas för att han är som han är. Han kan istället förhoppningsvis prata öppet med sina föräldrar och få hjälp att tackla detta mycket svåra tillstånd, något få personer med transsexualism är lyckligt lottade nog att ha.

Mer om detta:  Transsexualism.se,