Misshandlad av sin partner

Jag har ett skitjobbigt problem. Min fru är väldigt arg av sig. Ja, helt ärligt: hon slåss.

Jag som är stor och stark och dessutom man, skulle aldrig få för mig att ge tillbaka. Jag vet att det kan få fruktansvärda konsekvenser, och dessutom sitter det djupt att man slår inte en tjej.

Men nu orkar jag snart inte med fler utbrott och mer våld.

Flera gånger i månaden tar hon till knytnävarna eller örfilar mig, drar mig i håret eller sparkas.

På jobbet får jag skylla på hantverksskador och idrottsskador, när kollegorna undrar över mina blåmärken.

Därför frågar jag dig, Eva, tror du det blir bättre om jag brottar ner och håller fast henne tills hon lugnat sig?

Torben

AB – Wendela

Eva svarar att Torben inte ska hålla fast sin partner, konstaterar att hon har nån slags beteendeproblem och borde söka hjälp för detta. Jag och många andra undrar om svaret varit detsamma om Torben varit en kvinna som misshandlats av sin man? Givetvis inte.

Torben, du ska lämna din partner. Man lär andra hur de får behandla en. Genom att stanna i en relation med någon som slår, inte en gång, utan gång på gång, lär man dem att det är ett acceptabelt beteende. Att hon är kvinna är ingen ursäkt. Att du faktiskt får blåmärken och måste hitta på ursäkter, precis som de många kvinnor som misshandlas av sin partner, visar bortom all önskvärd tydlighet att det definitivt gått alldeles för långt.

Eva är en PK-idiot som inte har kulor nog att säga som det är. Det har jag. Misshandel är lika fel oavsett det är en kvinna som slår en man eller en man som slår en kvinna. Att ta itu med dessa problem är hennes eget ansvar, inte ditt. Du förtjänar bättre än en partner som misshandlar dig. Gör slut.

Jag hade önskat jag kunde ge råd om någon du kunde kontakta för att få hjälp att lämna din partner, men dessvärre ser vårat land ut så att det bara är mäns våld mot kvinnor som erkänns som ett problem och således lär du inte få något gehör från kvinnojourerna som finns för detta ändamål.