Tar vi emot för många asylsökande?

Frågan ställs i ”Panelen” om vi tar emot för många asylsökande. Frågan man inte får ställa, ställs nu t o m i kommunistiska Sveriges Radio. Det är lite imponerande!

Ca 10min in i programmet.

 • hans_odeberg

  Hur kontroversiell frågan är tycker jag borde bero på vad man relaterar till.

  ”För mycket invandring för att bevara den vita rasens renhet” – jajamensan, då är det en tämligen rasistisk fråga. Och närhelst man tar upp frågan om invandringen är för stor så hoppar det upp ett gäng antirasister och antar att det är detta man frågar.

  ”För många i relation till antalet som är på flykt i världen” – nej, det blir det väl aldrig. Behovet är omättligt.

  ”För många i relation till mängden pengar vi har att lägga på mottagningen” – då börjar det bli intressant. Ska tio gånger fler tas emot kostar det tio gånger mer. Eller så får de bara tiondelen av den standard förra årets flyktingström fick. Om man bara delar ut en spade till varje flykting och ber dem gräva en egen jordhåla så blir det billigt.

  ”För många i relation till mängden jobb, bostäder och annan infrastruktur” – också en relevant fråga. Att få fram jobb, bostäder, läkare, lärare, sfi-utbildare är inte bara en fråga om pengar. Det är en fråga om att först ta fram, och sen driva igenom en politik. Du som vill öppna gränserna helt, fundera gärna på hur du ska få Svensson att rösta för en politik som innebär långa köer till bostäder och vårdcentraler.

  Jag är själv en av de där mångkulturvurmarna som vill ha en rejäl invandring. Men sättet att fixa det måste vara att först fundera ut hur vi skall kunna ta hand om stora volymer, och driva igenom denna politik i praktiken. Sen kan vi släppa in folk. Att göra i omvänd ordning kommer bara skapa kaos.