Sveket mot allt vad godhet är

Det trillar in artiklar i en strid ström nu, som har det gemensamt att dom faktiskt på ett sakligt och genomtänkt sätt, kritiserar det naiva synsätt som präglat svensk invandringspolitik de senaste decennierna.

Under rubriker på temat ”Gomorgon, har du sovit gott?” har jag kommenterat flera sådana artiklar och idag är det dags igen.

Det är en invandrad nysvensk vid namn Zulmay Afzali som är kritisk, så han har rätt grupptillhörighet för att få vara öppet kritisk – enligt identitetspolitikens dogmer som deklarerar att du får bara ha åsikter i frågor där du har attribut som gör att du tillhör en minoritet/offerkategori. Institutionaliserad rasism med andra ord, i godhetens namn. Men det är ett ämne som förtjänar en egen artikel.

Poängen han framför är att det inte finns någon bakgrundskontroll alls i Europa och att vi släpper in människor som inte känner nån som helst tacksamhet för vad de får här, utan tvärtom hatar vårt västerländska samhälle och allt det står för. De kan inte vänta på att få ge sig tillbaka till de krigshärar de kom ifrån, för att där ytterligare bidra till misären, i sin religions namn.

Det ställs, såvitt jag vet, inte en enda fråga av svensk gränspolis till personer med uppehållstillstånd eller medborgarskap i Sverige när de avreser från, eller ankommer till, svenska flygplatser. Ingen enda av mina asylinvandrade vänner och bekanta har någonsin sagt att de behövt svara på några frågor vid ut- eller inresa. Det gäller, vad jag förstår, inte bara i Sverige utan i hela Europa. Jag blev själv hitsmugglad och kan av egen erfarenhet säga att det är alldeles för lätt för människosmugglare och andra kriminella att kringgå flygplatssäkerheten i Europa.

Reformera asylhanteringen! Gör utförliga och seriösa bakgrundskontroller av dem som söker den förmån och rättighet som det är att beviljas asyl eller skydd. Och ställ frågor vid gränserna till dem som passerar ut och in i landet. Svaren kan vara mycket viktiga för oss alla, för mig som flykting i landet och för mina nya landsmän, svenskarna.

SvD.se

Det torde vara självklart att vi inte har någon som helst möjlighet att förhindra massmördare och brottslingar att få asyl i Sverige, så länge vi inte kräver att de kan legitimera sig. Det torde också vara svårt, att förhindra de som avvisas eller utvisas efter att ha begått brott, att inte återvända, när de bara kan hitta på ett nytt namn och sen få en ny chans. Men det är möjligt det finns kontroller jag inte känner till för just dessa.

Vår asylpolitisk präglas av den naiva föreställningen att alla som söker asyl är goda människor med hederliga avsikter, som även om övriga världen kräver det, inte behöver visa någon legitimation eller på andra sätt göra trovärdigt att de är den de är, för att kunna söka asyl just i Sverige.

Det relativt stora antalet människor som återvänder så fort de fått (permanent) uppehållstillstånd för att fira semester, eller hobbykriga för islamististiska organisationer, i samma eller liknande länder som de påstått sig fly för livet ifrån, demonstrerar detta. Fler från Sverige än i hela USA, för att ta ett konkret exempel.

Om man måste fly ett land för att man inte känner trygghet någonstans i det landet, eller dess närhet och alltså har asylskäl att få garanterad livstids försörjning i Sverige, så är det helt orimligt att man återvänder till samma land så länge inte förhållandena där förändrats. Och när det är tryggt att återvända på semester, så borde det vara dags att återvända permanent. För asylrätten är inte till för att få ett bättre liv i allmänhet. Det är ett missbruk av asylsystemet!

Då har vi inte ens gått in på vad det borde kallas att svika allt vad svensk värdegrund heter, att resa till oroshärdar för att mörda, våldta och utsätta människor för det lidande man själv påstått sig fly ifrån. Dessa människor har i mina ögon förverkat allt vad rätten till asyl och medborgarskap heter. De borde få sina pass förverkade och aldrig någonsin tillåtas återvända.

För att det ska fungera måste vi givetvis börja kräva att personer som söker asyl kan göra sannolikt att de är den de påstår sig vara.

Allt annat är ett svek mot verkliga flyktingar, mot svenska folkets generositet och omtanke och mot mänskligheten i stort.

Mer läsvärt: