Religion som grunden för (dålig) moral

USA är ett land som sticker ut, som det enda landet i västvärlden där folk fortfarande är lika vidskepliga som i fattiga u-länder.

Det är förstås helt vansinnigt, när man ser till vad det egentligen för slags moral som predikas i den ”heliga skrift” som kristendomens ”gud” sägs ha legat bakom.

Bill Maher säger det bäst:

 

Det finns dessutom en stark koppling mellan religiositet och hur man behandlar sexuella minoriteter.

Detta sammantaget säger oss två saker.

1. Vi bör vara lika rädda för invandring från USA som från Mexico.

2. Asien och Afrika är de absolut sämsta världsdelarna att ha hög invandring ifrån om man vill ha någon som helst hopp om att behålla tryggheten för kvinnor och homosexuella i samhället.

 

 

 • KullbackLeibler

  ”Asien och Afrika är de absolut sämsta världsdelarna att ha hög invandring ifrån om man vill ha någon som helst hopp om att behålla tryggheten för kvinnor och homosexuella i samhället.”

  Snacka om att dra alla över en kamm. Det bor c:a 1 miljard människor i Kina, vilket enligt statistiken här innebär att c:a 210 miljoner av dom förmodligen har en human attityd när det gäller HBTQ. Förmodligen är detta den mer välutbildade delen av befolkningen, vilket är precis den grupp vi behöver fler av i hålan Sverige. Samma resonemang kan dras när det gäller USA, fast då med 60% av c:a 300 miljoner. Eftersom svenskar blir slappare och slappare på på teknik och naturvetenskap är det bara en tidsfråga innan vi blir omsprungna och klassas som U-land, så vi bör värna om och vara tacksamma för all form av inflyttad talang.

  • Tror du på allvar att det är kineser vi får hit?

   • KullbackLeibler

    Spelar det någon roll? Vi behöver få hit folk från länder som Iran, Indien, Pakistan etc, eftersom deras utbildningsnivå är på väg att springa om vår egen. Iallafall om vi vill fortsätta vara konkurrenskraftiga internationellt.

    Om vi drar alla över en kamm och stänger dörrn kommer det på sikt leda till att vi vandrar samma väg som Grekland, Portugal, m.m. Efter en skaplig brain-drain kommer svenska ekonomin dö ut.

    • Inte ens Sd är ju emot att ta emot arbetskraftsinvandring, så det är ju en ickefråga. Det jag och många andra kritiserar är det fullkomligt okritiska förhållningssättet till att släppa in folk helt okritiskt, i stora tal, från områden där utbildningen är minimal, kulturkrockarna enorma och integrationsförmågan obefintlig.

     • KullbackLeibler

      Men av ditt blogginlägg tycks lösningen vara att dra alla från en kontinent över en kamm? Vi håller ju dessutom på att ansluta oss till mängden ”områden där utbildningen är minimal”, så poängen går lite förlorad där.

     • Nej, det är inte alls vad jag säger. Jag säger att _idag_ drar vi alla över en kam. Vi säger att bara man har syriskt medborgarskap så är man kvalificerad för asyl, fast man kanske bott i ett annat land i decennier och inte alls har individuella asylskäl.

      Jag säger att vi ska ha individuell prövning som vi tillämpar konsekvent och all asylinvandring måste kompletteras med kvalificerad invandring som ger intäkter, så vi får en integration som fungerar. Och det ska inte gå ta hit sin familj om man inte kan försörja dem först.

      Det ska inte spela någon roll var man kommer ifrån. Har man inte asylskäl så ska man kunna försörja sig. Precis som i USA, Kanada, Australien, Schweiz och alla länder som har bättre fungerande invandring än vi har. Det är länder som inte tar emot folk bara för att det kommer från ett visst land, utan ställer specifika krav som prövas individuellt.

     • KullbackLeibler

      Du skriver inte ett ord om individuell prövning i inlägget, men….

      ”2. Asien och Afrika är de absolut sämsta världsdelarna att ha hög invandring ifrån om man vill ha någon som helst hopp om att behålla tryggheten för kvinnor och homosexuella i samhället.”

      Detta för mig, är att slänga alla i samma grupp.

     • Jag skriver inte att de kategoriskt ska förbjudas inträde heller. :)
      Jag har skrivit om liknande ämnen många gånger och min åsikt har varit konsekvent densamma. Det är många som läser in helt andra åsikter, så fort man kritiserar invandring. Det gör debatten väldigt polariserad när man måste förklara vad man inte står för, istället för att försvara det man faktiskt säger. :P

      Det är ju sant. Om man har stor invandring som är helt utan kriterier, så får man ju ett urval som är någorlunda lika det i hemlandet och då blir ju värderingarna därefter?

      Det är bara om man har liten invandring, exempelvis när det kommer många homosexuella från Uganda som det inte går applicera, eftersom de kommer hit just för att de avviker från normen i Uganda. Tar man hit massa folk från Uganda, utan urskiljning, så kommer ju problemen för homosexuella i deras närhet öka. Det är väl knappast en märklig slutsats?

      Bor man i ett område med mycket invandrare från länder med värderingar som säger att kvinnor som går lättklädda är okej att våldta, eller att homosexuella är okej att misshandla, så kommer ju risken att som kvinna bli våldtagen och homosexuell bli misshandlad, att vara betydligt större i det området än i andra områden. Fungerar integrationen så spär man ut problemet på en större del av befolkningen och då minskar problemen.

      Vi har en ickefungerande integration och stor invandring från områden där människor har vidriga värderingar. Då blir det vissa ormåden med enorma problem, i synnerhet om man t.ex. är svart och råkar gå igenom ett område med rasistiska kurder som tycker svarta är okej att misshandla. Eller i ett område med majoritet Iranier som tycker Araber är smutsiga… Osv. Större delen av jordens befolkning är otroligt rasistisk och behandlar minoriteter på sätt vi svenskar knappt kan begripa.

  • Nu var det ju kanske inte kina jag tänkte på när jag skrev asien utan snarare arabvärlden. Antalet kineser i Sverige som inte är här på semester är ju ganska lätträknade.. :D

   • KullbackLeibler

    Antalet arbetande kineser i det här landet växer fort. Bara i min omedelbara omgivning kan jag räkna ett tiotal och siffran växer stadigt. Det brukar ofta börja med att dom kommer hit för att studera, men när dom sedan upptäcker ”lyx-artiklar” som semester-dagar, föräldraledighet, sjukförsäkring, etc (det vi tar för givet), väljer många att ta jobb här och rota sig.

    Sen tog jag bara Kina som ett exempel. Finns gott om andra länder som många trångsynt klumpar ihop med det du kallar ”arabvärlden” där speciellt yngre generationer reser sig mot teokratiskt styre. Iran är ett toppenexempel på det, där majoriteten av befolkningen under 30 avskyr regimen och väldigt många av dom väljer att flytta utomlands. Det, i kombination med att iran faktiskt har ett gäng riktigt vassa universitet, har lett till att vi nu runt om i världen ser folk därifrån fylla positioner som topp-forskare, både inom industrin och akademin.

    Stanford, MIT, Harvard, CalTech, …. Runt dessa ställen flockas genier från de delar av världen du idiotiskt nog här målar ut som något vi bör stänga dörren mot. Redan idag har vi tur om vi får tag på ”andra sorteringen” (d.v.s de som inte kom in på listan ovan). Gör vi det svårare för dom att ta sig hit skjuter vi oss bara i foten. Men det är klart, livet är lättare med skygglappar.

 • ” Asien och Afrika är de absolut sämsta världsdelarna att ha hög
  invandring ifrån om man vill ha någon som helst hopp om att behålla
  tryggheten för kvinnor och homosexuella i samhället.”

  Den officiella linjen i dagens Sverige är väl dock att så fort invandrarna passerar gränsen kommer de att inse de svenska värderingarnas överlägsenhet och ansluta sig till dem?

  Eller möjligen är den att invandrarna som kommer hit gör det bara för att de redan i förväg eftersträvar att leva som svenskar? (”Varför skulle de komma hit om de inte gillade våra värderingar?” – Ja, varför…)

  För övrigt var ju det där klippet med Maher lite småkul, men det roligaste man kan se om Noa är tveklöst detta (även om ljudet är ur synk och Noa kommer in i handlingen relativt sent):