Ni ser yrvakna ut…

GOD MORGON, SOVIT GOTT? Vi fortsätter följetången med att rapportera från alla de uppvaknanden som verkar ske i en ökande takt runt om på tidningsredaktioner landet runt.

Senast att sälla sig till skaran nyvakna är chefredaktören för Skånskan, Lars J eriksson.

Det hade varit hederligt om de etablerade partierna istället för att visa väljarförakt sagt som det var, att om vi tar emot flyktingströmmar i den omfattning vi gör i dag så kan vi inte upprätthålla ett välfärdssystem på den nivå vi har vant oss vid.

Människor som kommer hit måste ha försörjning, boende, utbildning, barnomsorg, sjukvård, tandvård och andra välfärdsanordningar, vilket minskar förmågan att hålla uppe resurser och kvalitet för människor som redan bor i Sverige.

Skånskan

Samtidigt beklagar sig vänstern över tillnyktrandet, de anser att erkänna ekonomisk verklighet är att kapitulera kampen för det utopiska värdegrundssamhälle som alla goda krafter måste enas kring. De som ger upp denna omöjliga kamp är helt enkelt onda.

Det är en strid om borgerlighetens själ som rasar denna höst, där de intellektuella pressar på för en högersväng. Det står och väger.

I den striden är vänstern och socialdemokratin förpassade till åskådarplats. Man kan skälla ut och mana på, men är i praktiken maktlösa. Därför är varje konservativ och varje liberal antirasist just nu oerhört viktig. Bara borgerliga politiker och opinionsbildare kan stoppa de egna. Bara borgerliga väljare kan straffa dem.

Som Expressens kulturredaktör Jens Liljestrand skrev dagen efter valet: ”Kampen mot de bruna är nu en kamp om den svenska borgerlighetens framtid. Nu lämnar vi köpcentret och går ut på gatorna. Ansvaret är vårt.”

Aftonbladet

Samtidigt säger Aftonbladet upp allt fler i personalen och det verkar alltså vara bara en tidsfråga innan dessa verklighetsfrånvända, men mycket goda människor tystnar. Vare sig de vill eller inte, så kommer ekonomisk verklighet alltid trumfa ideologisk renlärighet. Hur god den än vara månde.

Stefan Hanna (c) slår följe med den tidigare så ensamma och övergivne Staffan Danielsson (c) när han säger att vi måste börja tala om verkligheten. Vi får hoppas Stefan är pigg och utvilad nu när han nyvaket vågar ta till orda.

Du skriver gång på gång på din blogg att det svenska välståndet riskerar att haverera om migrationspolitiken inte förändras. Vad är det vi inte har råd med?

– Jag menar att det kommer att bli helt omöjligt att upprätthålla det sociala kontrakt som vi kallar den svenska välfärdsmodellen. Vi tar emot mest flyktingar i EU per person och prognosen är att ta emot 500 000 till de kommande fem åren. Vi är år efter år världsbäst på att hjälpa flyktingar som inte kommer från angränsande länder. Det klarar inte vårt välfärdssystem. Det blir kollaps. Men vi har ingen öppen och respektfull debatt om det. Jag anser att vi måste börja diskutera en ny migrationspolitik. Upp med verkligheten på bordet.

UNT

Såhär fortsätter det och kommer fortsätta. För verkligheten vinner alltid i längen. Och ingen minns oss som sa det först, men vi kan vara stolta inför oss själva över vår integritet. Vi såg det ingen ville se och vi sa det ingen ville höra, innan det blev socialt accepterat. När den enda belöningen vi fick var att utmålas som dumma och illasinnade. Vi lade grunden för den här utvecklingen. Och likt en lavin är den nu ostoppbar när den väl fått momentum.