Människovärde!

Nu har jag ingen personlig erfarenhet av att fly från krig, men om jag fick trygghet, mat och gratis boende (för att inte tala om gratis skola och sjukvård), så hade jag inte betett mig såhär. Det gör mig väldigt upprörd och det dränerar helt klart min sympati, när jag ser så kallade flyktingar bete sig på detta sätt.

Jag skriver ”så kallade”, för många är uppenbarligen inte alls flyktingar, enligt ordets verkliga innebörd,  utan migranter som reser från andra EU-länder till Sverige, för att de hoppas få ett ekonomiskt bättre liv här, än i de land de flydde till. De flyr inte längre för sina liv, utan letar selektivt i utbudet av EU-länder och bekostar själva resan för att ta sig dit de önskar.

Detta är resor som är illegala och som kostar uppemot 125 000 att smugglas. Har man sådana resurser, vilket jag känner mycket få personer som har,  så kan jag dock förstå att man känner sig missnöjd med de förhållanden som råder i Sverige på asylboenden. Det är ju förmodligen inte alls den levnadsstandard dessa mycket förmögna människor är vana vid. För det är ju inte direkt så att man kan sälja huset och bilen i en krigszon (vem köper ett hus som nästa dag kan vara sönderbombat?). De måste alltså redan innan kriget ha dessa enorma resurser att tillgå. Jag vet inte hur ni läsare har det ställt, men jag skulle inte ha råd flyga till Mellanöstern om det blev krig i Sverige. Än mindre betala en smugglare 100 000!

I videon ovan klagas på luftkvalitén och att det är trångbott. Vi bodde fler i ett rum av samma storlek under lumpen, med delade duschrum och det var inget problem alls! Röker någon inomhus så ja, då får man väl be denne gå ut och visa hänsyn för övriga? Förväntar de sig varsin lägenhet? Gå före i kön till en lägenhet i storstan där vi andra får vänta i decennier?

Klagandet fortsätter. Människor som vi ska tro har ”flytt för sina liv” beter sig som bortskämda små barn. De klagar på maten, på att de har tråkigt, på att det är långt till närmsta storstad.  Så, de hungerstrejkar. Inte bara på ett boende, utan på flera boenden har detta skett. Ja, gratis mat duger förstås inte. Det är ju inte samma mat som i hemlandet. Bara det bästa är gott nog åt Sveriges nya adel!

Jag vet inte, men något säger mig att om jag varit med om att svälta, så hade jag inte klagat på att jag fick maten, om jag så fick gräshoppor att äta.  Det sista jag hade klagat på var att maten inte var vegansk, vegetarisk, eller uppfyllde mina personliga preferenser med hänvisning till religiös övertygelse etc. Vill man till varje pris ha halal-mat så bör man kanske flytta till ett muslimskt land istället?

Läs mer om den så kallade ”misären” i världens mest generösa flyktingmottagarland.