Har ni sovit gott?

Antalet uppvaknanden fortsätter som förutsagt att trilla in i en stadig ström.

Nu senast är det biståndsorganisationerna som tycker det är ett svek mot utsatta att fokusera på att ta emot flyktingar istället för att hjälpa människor på plats i konfliktens närområde. Detta eftersom resurser spenderade där hjälper så många fler och ofta betydligt mer utsatta människor, än de som har råd betala 100 000 för en biljett till Sverige.

Att ”man kan göra både och” är förstås lögn. Man kan inte spendera samma krona två gånger. Varken när man hjälper flyktingar eller när man köper glass. En krona spenderad kan inte spenderas igen och i en värld med begränsade resurser så är varje val för något, också ett val att välja bort något. Detta är lågstadielogik.

Vi utmanar den nya regeringen att visa öppenhet gentemot dem som söker sin tillflyktsort i Sverige: lev upp till våra åtaganden om asylrätten men låt inte världens fattigaste och mest utsatta betala notan. Vi är övertygade om att det finns ett folkligt stöd för att både ta emot flyktingar i nöd och samtidigt ha ett generöst bistånd. Vi kan aldrig sätta dessa två prioriteringar mot varandra.

SvD.se

Vad man får göra om man ska spendera mer pengar både på flyktingmottagande och hjälp i närområdet, är att ta pengar från ett annat område av budgeten. Skola, vård, omsorg. Mer pengar till bistånd eller flyktingmottagande, innebär av nödvändighet mindre pengar till något annat.

Det är inte att ställa grupper mot varann, det är verklighetens begränsningar.

Vänstern gillar inte att låta verkligheten begränsa sina politiska förslag. Det är därför varken Miljöpartiet, Vänsterpartiet eller Feministiskt initiativ tycker om att prata ekonomi. De vill trolla bort verkligheten och locka oss att tro att bara vi vill något tillräckligt mycket, som vi uppfattar som tillräckligt gott, så kommer alla verklighetens begränsningar på något magiskt sätt att försvinna!

Men de gör de förstås inte. Istället blir samhället en charad där den som vågar påpeka att kejsaren är naken anses vara en klass/könsförrädare, en person med ”fel värdegrund”, som är ”hemsk”, ”otäck”, ”obehaglig” och andra emotionella beskrivningar utan någon som helst substans.

Det leder oundvikligen till kollaps, vilket för oss vidare till nästa artikel, författad av debattörer från Alliansen (som alltså är ansvariga för de senaste 8 åren som berett vägen för denna kollaps).

För att den nya ministären skall ges någorlunda goda förutsättningar att lyckas krävs i dag omedelbara åtgärder för att inte invandringspolitikens haveri skall smitta av sig och framkalla partiella lokala systemkollapser inom andra sektorer i samhället. De spänner från det första mottagandet till de sista stegen av förberedelserna till arbete men via bostäder, vård, skola och utbildning. Varje steg i kedjan måste fungera och haka i de övriga, annars kommer dagens situation förvärras.

dagenssamhalle.se

Nu vill man reformera integrationspolitiken. Ja, det är ju så dags nu, men som sagt, godmorgon, har ni sovit gott?

För detta föreslår man 10 åtgärder, ingen av dem är direkt ny och samtliga kommer förstås bemötas med känslouttalanden som ”otäcka”, ”bruna”, ”obehagliga” etc. För när man driver en känslostyrd rörelse som vänstern gör, så kan man ju inte börja argumentera med rationella argument. Det vore ju att spela på fiendens premisser.

Så man gör det man kan bäst. Skriker om värdegrund och ser till att alla marscherar i takt mot avgrunden.